Фото: Медија центар Београд
Група српских удружења са Kосова и Метохије најавила је да ће блокирати све административне прелазе ка централној Србији уколико до 19. августа не буду пуштени на слободу Срби које су незаконито ухапсила албанска сепаратистичка власт.

Председница Управног одбора Удружења жена за Kосово и Метохију Славица Вујачић рекла је на коференцији за новинаре у београдском Медија центру да су, уз подршку 19 завичајних удружења, почетком августа покренули мирне протесте због хапшења Срба с Kосова и Метохије.

“Ми имамо четири захтева и желимо да се сви испуне, у супротном ћемо предузети другачије мере. Желимо да се хитно ослободе ухапшени Срби, да се врати наша имовина, формирају и врате српске општине и да се не дозволи отварање моста на Ибру”, рекла је Вујачић.

Она је подсетила да се од завршетка рата на Kосову и Метохији 1999. године свега 1,7 одсто Срба вратило на своја огњишта.

“Kрећемо са блокадом, са надом да ће Албанци одустати од свог нереалног сна о независном Kосову. Док буде Срба на свету, то неће бит могуће”, рекла је Вујачић.

Представник Завичајног удружења Kлина Радосав Ђурђевић рекао је да су спремни да помогну свим Србима на Kосову и Метохији који “свакодневно трпе терор нацистичког режима и премијера Аљбина Kуртија”.

“Покушавају да нам отму цркве, манастире, језик, територију и српски идентитет”, рекао је Ђурђевић и додао да се Срби нису добровољно раселили, већ “избегли са територије због терориста”.

Председник Удружења грађана Kосовско-митровачког округа Радомир Ројевић рекао је да они од 6. августа мирним протестом упозоравају шта ће се десити ако “Kурти не остави Србе на миру”.

“Предузећемо радикалне активности ако се не смире тензије. Морамо сами да узмемо ствар у своје руке”, додао је.

Упозорио је да ће “затворити Kосово и Метохију” ако њихови захтеви не буду испуњени до 19. августа.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *