Тзв. скупштина општине Северна Митровица управо је на седници усвојила одлуку, мимо првобитно најављеног дневног реда – којом је парцела код Војног ремонта додељена тзв. косовском МУП-у.

Реч је о парцели број 02606-2, укупне површине 27,400 метара квадратних.

Одлука да се она додели тзв. МУП-у усвојена је одмах на почетку седнице Скупштине у овој општини – као 2. тачка дневног реда.

„Захтев МУП-а “републике Косово” за доделу парцеле број 02606-2, површине 27,400 метара квадратних у Северној Митровици“.

Иначе, ова је тачка на дневни ред додата уочи саме седнице.

У првобитном дневном реду, који нам је унапред послат из ове општине – ова тачка није била на листи.

Према документу у који смо имали увид, захтев за доделу ове парцеле из тзв. косовског министарства унутрашњих послова на адресу општине Северна Митровица, односно градоначелника Ердена Атића стигао је још средином овог месеца – 14. децембра.

У захтеву је наведено, да се парцела од ове општине потражује на коришћење за „оперативне потребе“.

Иначе, у оквиру парцеле некадашњег Војног ремонта Југословенске војске данас се налази више институција које функционишу по српском систему – Општина односно Привремени орган општине Косовска Митровица, два Јавна комунална предузећа – Стандард и Водовод, Аутобуска станица која је грађена средствима Европске уније, Железничка станица, новоизграђена спортска хала. Ту је и недовршен објекат који је требало да буде стециште измештених школа са југа 1999. године, те школа за наставу на ромском језику, а радови су ту летос заустављени и то од стране управо општине Северна Митровица.

Седница је још увек у току, а више детаља о томе шта је тачно ова општина одлучила да додели – биће познато до њеног завршетка.

Арсенијевић: Покренућемо петицију за обарање ове одлуке
На седници је био присутан и лидер Српске демократије, Александар Арсенијевић и још два члана исте странке.

Арсенијевић се на самој седници побунио због одлуке која је данас усвојена.

Председавајућег Скупштине ове општине, Неџада Угљанина, замолио је да ради у „интересу грађана, а не полиције или друге институције“.

„Молим Вас и апелујем на Вас да радите у интересу грађана, а не полиције или било које друге институције. Представник сте искључиво грађана и као такав морате да поштујете вољу свих грађана, и већинског становништва и мањина. Нисте објавили расправу у јавним гласилима, нити смо уопште знали да постоји било каква расправа поводом тачке 2 која је јако озбиљна за све нас. Нисте и овде дали образложење да чујемо, нити било шта. Ја Вас молим и апелујем – да овакве ствари више не радите, а ми ћемо покренути петицију за обарање ове одлуке из тачке 2. Само нам реците где смемо да је скупљамо“.

Тренутни сазив ове Скупштине оптужио је да „раде дупло горе него што је радила Српска листа“:

„А мислили смо да не постоји горе од њих“.

Подсетимо, претходно је тзв. МУП-у на управљање додељена Радоичићева вила на језеру Газиводе, а потом и туристичко-бањски комплекс „Рајска Бања“.

И у годинама раније, у неколико спорних ескпропријација – тзв. МУП-у тзв. Косова додељене су парцеле на Северу на којим су већ подигнуте базе.

Извор: КоССев


Косово је Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *