Последњих дана неколицина помоћника Канцеларије за Косово и Метохију наишло је на забрану уласка у јужну српску покрајину од стране сепаратистичких власти. По свему судећи, то је урађено са прецизно одређеном сврхом и то – подизањем рејтинга напредњацима код гласача пред изборе 17. децембра.

Како медији преносе, свим помоћницима Директора Kанцеларије за Kосово и Метохију речено је да им је улаз на простор KиМ забрањен до 31. децембра, али “без икаквог образложења и основа”. Ово је, у ствари, најбољи и недвосмислени показатељ штетности Бриселског споразума који је то и омогућио.

Бриселски споразум је парафиран априла 2013. године и то су тада учинили Ивица Дачић са српске, и некадашњи вођа терористичке УЋК, Хашим Тачи, иначе правоснажно осуђен за вишеструко убиство припадника МУП-а Србије средином 90-тих година.

Издаја Косова и Метохије почињена Бриселским споразумом замаскирана је пред домаћом јаношћу пажљиво осмишљеном и вођеном пропагандом. Добар део те кампање водио се у масовним медијима и најгледанијим емисијима телевизија са националном фреквенцијом. Једно од за ову прилику важнијих гостовања Ивице Дачића тада јесте била емисија “Вече са Иваном Ивановићем” те године.

Видно растројен, збуњен, дезоријентисан… највероватније свестан шта је починио својим потписом а трудећи се да прикаже као нешто сасвим супротно, Дачић је све време прелазио са једне на другу страну границе самоконтроле час добијајући, час губећи битку коју је водио у себи. Тако је у једном моменту рекао: “кад’се састанемо ја, Тачи и Хилари Клинтон(?), питамо једно друго шта ти треба пред ове изборе? Да те нападам или да те браним? Тако помажемо једни другима да добијемо подршку код гласача…” смејуљећи се изјавио је Дачић како се чинило, истог момента схватајући шта је рекао.

Емисија је ускоро уклоњена са интернета.

Међутим, тајни снимак Ивице Дачића и Хашима Тачија показује да се и те како радило о несвесном тренутку истине несрећног Дачића.

Велеиздајник под именом Дачић љуби се са ратним злочницем Хашимом Тачијем

И без те његове изјаве су досадашњи догађаји редом показивали да све што се одвија на Косову и Метохији јесте строго координисано са свих страна – из Београда, сепаратистичког центра у Приштини и, наравно, главног ментора са Запада, Америке.

Тако са безмало потпуном сигурношћу можемо да кажемо да поменуте забране уласка на Косово и Метохију службеницима, па и директору Канцеларије за КиМ, Петру Петковићу, имају сврху да пред наредне изборе промовишу Српску напредну странку приказујући је као “патриотску” чија политика “не одговара интересима албанских сепаратиста”. Људи једноставно размишљају: ако су они (СНС) “лоши по интересе косовских Албанаца”, значи да су добри по српске националне интересе што је само пример баналног дизања рејтинга.

Да Вучић не одговара зацртаним планом о остваривању великоалбанских интереса, они не би учествовали у Вучићевој промоцији. Сетимо се само митинга “Србија наде” крајем маја месеца ове године. Аутобусима албанских превозника Срби са Косова и Метохије су одвожени у Београд на митинг.

Српске средине су готово поптуно испражњене што су албански сепаратисти искористили да без проблема запоседну зграде општина на северу КиМ чиме је на целој територији покрајине успостављена сепаратистичка власт.

Очигледно је да Курти, као ни Запад, не виде никога на владајућој позицији у Србији ко би био кориснији по њихове интересе од Вучића.

Зато су и поменуте забране уласка су ступиле на снагу “без икаквог образложења и основа”. То долази одатле што је, по сопственом признању, Вучић косовским Албанцима дао све па немају више шта да траже а сходно томе ни да му замере што им не да да би нешто изнудили оваквом политиком. Зато су принуђени да овакве забране издају “без образложења”.

Дакле, ово је само још један опипљив резултат политике коју је према КиМ водио актуелни председник Србије, Александар Вучић. А он би да са тим и настави.

Да прибегну таквој забрани, што је било апсолутно незамисливо до доласка Вучића на власт, косовски сепаратистима омогућио је Бриселски споразум. А (посредно и лично) управо је Вучић тај који је склопио Бриселски споразум и у потпуности спровео све, по српске интересе, погубне тачке. Ред је да му се косовски сепаратисти и Запад одуже пред изборе, а после избора ће и то да наплате.

Аутор: Иван Максимовић


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *