На Јарињу у 10.30 часова приведена је Слађана Радовић из Лепосавића, чланица Партије косовских Срба и одборница у Скупштини општине Лепосавић, саопштено је медијима из ове политичке организације.

У саопштењу Партије косовских Срба (ПКС) је наведено да је „наводни разлог за њено привођење и психичко малтретирање по наводима полиције ‘неблаговремена пријава имовине из 2017 године’“.

„Овај данашњи случај наше Слађане Радовић је још један јасан доказ да закони на “Косову” важе селективно,а посебно ревносно се примењују према Србима“, додаје се.

Наведено је и да „бандити из Самоопредељења који су палили и уништавали возила Еулекса и Полиције Косова данас воде косовски МУП“.

„Док су њихове колеге које су бацале сузавац у парламенту Косова бивају волшебно ослобођени одговорности у монтираним судским процесима“, истиче се у саопштењу.

„У исто време“, како додају из ПКС-а, „српске мајке, супруге и баке се приводе и малтретирају због баналних разлога“.

„Утерује се страх Србима и ставља се до знања да на Косову закон није исти за све и да се примењује на етничкој основи“, наведено је.

У саопштењу ПКС-а се закључује „да их посебно брине али и уједно отрежњује ћутање Квинте и Еулекса на сада већ свакодневни прогон и малтретирање Срба“.

Извор: Ким


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *