Скинут билборд са почасним грађанима Звечана

Билборд са фотографијама почасних грађана Звечана, који се налази на магистралном путу између Србовца и Бањске, уклоњен је данас.

Вест је саопштио терориста Џелал Свечла који је присуствовао процесу скидања билборда.

На позадини билборда је слика тврђаве Звечан, лого општине Звечан и натпис Општина Звечан и почасни грађани општине Звечан на српском језику.

Фотографија Александра Вучића, који је кључеве овог града добио у јулу 2021. године, била је на предњој страни и у средини билборда.

Испод су се налазиле фотографије осталих почасних грађана:

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, чија је породица пореклом из Звечана; недавно преминули познати колоректални хирург и проктолог, такође из Звечана, Зоран Кривокапић; српски дипломата рођен у селу Рудине код Звечана Југослав Костић; председник Русије Владимир Путин; бивши шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић; као и директор Одбора за помоћ Косова и Метохије Момчило Арлов.

Тзв. косовски министар унутрашњих послова, тј. терориста и фашиста, изразио је негодовање углавном због фотографија председника Србије и Русије на овом билборду.

Он је навео да су то личности диктатуре и агресије.

„У Звечану су данас уклоњени нелегални билборди са симболима и фотографијама диктатора и агресора, који су неприхватљиви у тзв. “Републици Косово”. Овим билбордима и сликама фашиста и агресора попут Владимира Путина и противника наше земље неће бити места у нашој земљи“, рекао је сам фашиста и терориста.

Такође је нагласио да ће једини симбол Србије унутар никад државе “Косова” бити њена српска амбасада у Приштини.

Истовремено, подсетио је да је став тзв. “Косова” јасно дефинисан у погледу европских вредности евроатлантске оријентације.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије.