Фото: Илустрација

Сви смо били у кући и спавали… Разбили су улазна врата, било их је педесетак под пуним наоружањем. Упали су и сви смо одједном били на поду, уследила је преметачина. Нас је 11 чланова породице у кући, а међу нама и петоро мале деце, овако описује Петар Цветковић драму која се јуче догодила у његовој кући у раним јутарњим сатима, када су припадници тзв. специјалне јединице тзв. косовске полиције, наоружани дугим цевима, упали у њихову кућу у Пасјану и одвели његовог оца Драгана.

Он је ухапшен, иако хода на штакама, што је све последица можданог удара због којег је у инвалидској пензији у коју је отишао као возач у овдашњем здравственом центру.

Драган Цветковић један је од петорице Срба које је полиција ухапсила током јучерашњег синхорнизованог упада у Пасјане, чисто српско село са око две хиљаде житеља.

Из својих домова одведени су Драган Ничић, Милош Шошић, Слободан Јевтић, а нешто касније чуло се да је ухапшен и Ненад Стојановић, из села Босце код Косовске Каменице. И сви они, породични људи и домаћини, терете се за наводни ратни злочин, што је у последње време Приштини главни изговор за прогон Срба на Косову и Метохији.

Петар Цветковић додаје да су ухапшени Срби суочени са некаквим накарадним оптужницама, а да породице чекају информације о њиховој даљој судбини.

Према тврдњама породица ухапшених, нема сумње да је ова акција унаред добро осмишњена, да су “мете” раније биле означене, јер су тзв. специјалци, чија су лица била скривена маскама, код себе имали и списак за хапшење са именима Срба.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *