Сепаратистичке тзв. власти на Косову и Метохији су блокирале и окупирали зграде локалне самоуправе и друге канцеларије српске владе у четири општине на северу КиМ. Уклоњене су српске табле са зграда. То је учињено истог дана када је Макрон био у Србији и уговарао неповољне послове са највећим велеиздајником у историји Србије.

Верујемо да није случајно што се то десило када је француски председник Емануел Макрон био у посети Србији. Емануел Макрон, не само да је покренуо процес сецесије наше јужне покрајине, већ је изјавио да ће учинити све да се бриселско-охридски споразуми реализују. Споразуми који су директно на штету Србије. Резултат договора Вучића, Макрона и Куртија да униште све српске институције у нашој јужној покрајини смо видели јуче.

Целу акцију је посматрала ЕУЛЕКС полиција, под њиховим надзором се све одвијало. Тако да Курти то није радио на своју руку, имајући у виду да је сам ЕУЛЕКС био ту пристутан и давао асистенцију. Зато је и веома цинична изјава амбасаде САД и представника ЕУ о забринутост и разочарењу због континуираних некоординираних акција Приштине.

Такође је појачано присуство КФОР-а на мосту у Косовској Митровици, који су директно учествовали у окупацији српских институција, који дели град на српски и албански део. Довезли су и оклопна возила и средства за растеравање демонстраната.

Зграде локалних самоуправа и других институција Владе Србије у четири општине на северу Косова и Метохије су блокиране, а испред улаза у њих стационирана је тзв. косовска полиција.

Припадници тзв. косовске полиције од јутрос су видљиви у Косовској Митровици, и то испред зграде у којој су просторије Канцеларије за Косово и Метохију, у близини моста са обе стране.

Снимак од синоћ, шиптари скидају табле и српске заставе са српских институција на северу КиМ

У Лепосавићу се из зграде општине од раног јутра износи документација.

За то време Александар Вучић се налази у Прагу у Чешкој на форуму “GLOBSEC” 2024 и заједно Рамом слави велеиздају сопственог народа и сопствене земље. Ако је уопште његова. Немогуће да један Србин може да учини оволике велеиздаје сопствене државе.


Kосово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *