Фото: КоССевФото: КоССев

Сепаратистичка тзв. влада одржала је данас електронску седницу на којој је издвојила преко 10.000 евра. Реч је о финансијској подршци Албанском националном савету и представницима Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Након одржане седнице сепаратистичка тзв. влада огласила се саопштењем, у ком се наводи да је издвојено укупно 10.270 евра.

Издвојена средства намењена су, прецизирају за подршку лобистичким активностима
Албанском националном савету и представницима Прешева, Медвеђе и Бујановца, током посете Немачкој.

Из сепаратистичке тзв. владе нису изнели више детаља о овој посети, наводећи само да је она планирана за овај месец.

Посебна и редовна буџетска линија у годишњем буџету сепаратиста на Косову и Метохији

Сепаратистичка тзв. влада издвојила је и у претходном периоду новац, као помоћ и подршку Албанцима, односно локалним институцијама из овог краја.

На електронској седници одржаном 15. априла, влада је издвојила 16.880 евра такође за подршку Албанском Националном Савету и представницима Прешева, Медвеђе и Бујановца у циљу подршке „њиховим заступничким активностима“. Међутим, нису прецизирали о каквим је „заступничким активностима“ реч.

Крајем марта месеца такође је одобрено слање средстава за подршку Албанском националном савету и представницима Прешева, Медвеђе и Бујановца, у износу од 31.530 евра. Новац је намењен „подршци активностима заступања о питању албанског народа Прешевске долине, Медвеђе и Бујановца, пред институцијама Европске Уније“, саопштено је тада.

Друга намена је, како су навели, надокнада средстава која је, наводно Влада Србије смањила кроз буџетска издвајања за Албански национални савет. Сепаратистичка тзв. влада је уједно усвајањем буџета децембра прошле године за 2024, за ове општине определила преко 3 милиона евра.

Подсетимо, Курти се крајем марта састао са Албанцима из ових општина, наводећи тада да ове општине „имају посебну и редовну буџетску линију у годишњем буџету “Косова”“.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *