Фото: МОО
Вјоса Османи-Садриу и Доналд Туск, премијер Пољске, награђени су медијском наградом М100 12. септембра о (ЦЕТ) у Оранжерији Парка Сансуци у Потсдаму.

Уводно политичко обраћање одржао је Вучићев “велики пријатељ” немачки канцелар Олаф Шолц, који хоће да раскопа Србију да би спасио немачку ауто-идустрију и ослободио Немачку зависности од кинеског литијума.

Церемонију доделе водила је новинарка и ТВ водитељка Astrid Frohloff.

Две марионете САД-а и западне Европе су представљени као неки борци за “демократско слободно друштво” и “људска права”:

„Вјоса Османи-Садриу и Доналд Туск су неопходни гласови за наше демократско слободно друштво у овим изазовним временима“, рекао је Мајк Шуберт, лорд градоначелник главног града Потсдама и председник Саветодавног одбора М100, поводом одлуке одбора. „Они су пионири за модерну и стабилну Европу. Вјоса Османи је показала одлучност и далековидост у залагању за младу демократију у региону који је дуго био обележен сукобима, показујући критичну важност очувања слободе и правде. Доналд Туск представља непоколебљиву борбу против аутократије и природе демократских вредности о којој се не може преговарати. Обојица – Вјоса Османи-Садриу и Доналд Туск – стављају људска права и демократске принципе у срж свог деловања. Њихови гласови су тренутно непроцењиви – не само за њихове земље већ и за цео континент. Они нису само посвећени Европљани, већ пре свега убедљиви. Њихов рад поставља стандарде и инспирише.”


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *