Велики број грађана је вечерас испред Старог двора у Београду дочекао српске олимпијце, освајаче медаља на Олимпијским играма у Паризу. Грми Београд. Поновио народ: КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ и РИО ТИНТО МАРШ ИЗ СРБИЈЕ!

Спортисти су, традиционално изашли на балкон Старог двора са одличјима освојеним у Паризу, праћени громосланим аплаузом и овацијама, док су се у маси вијориле српске тробојке и грмело “Рио Тинто, МАРШ из Србије” и “Косово је Срце Србије”.

Из Париза су се овенчани златним медаљама вратили најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, ватерполо репрезентација која је ушла у историју као екипа која је три пута узастопно освојила олимпијско злато – у Рију, Токију и главном граду Француске, као и двојац у стрељаштви – Зорана Аруновић и Дамир Микећ. Сребрну медаљу је из града светлости донела теквондисткиња Александра Перишић, док су се са бронзаним одличјем вратили кошаркаши Србије.

Док се центром Београда орила химна Боже правде, навијачи су развили велику заставу Србије.

Након емотивних обраћања спортиста, њима се на балкону придружила и певачица етно музике Даница Црногорчевић, која је отпевала песму о Косову, “Весели се српски роде”, коју су “у глас” пратили и олимпијци и навијачи. Из публике се орило “Косово је Срце Србије” и “Рио Тинто, МАРШ из Србије”.

Раширени су и траспаренти, “НАРОД ЈЕ УВЕК УЗ ВАС, СТОП РИО ТИНТО, ДА ЛИ СТЕ ВИ УЗ НАРОД”, “НЕЋЕТЕ КОПАТИ” И ГРМЕЛО “РИО ТИНТО, МАРШ ИЗ СРБИЈЕ!”

БОНУС ВИДЕО:

Најбољи стрелац Олимпијског турнира, Душан Мандић, одбио је да се рукује са Александром Шапићем.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *