Свесрпски народни сабор оних који издају и срамоте све српскоСвесрпски народни сабор оних који издају и срамоте све српско

Недавно је одржан такозвани “Свесрпски сабор”, у организацији оних који су све српко издали, и на њему усвојена Декларација која садржи 49 закључака, ставова и циљева које је усагласио поменути сабор.

Што се Косова и Метохије тиче, наглашено је да Свесрпски сабор “инсистира на коришћењу пуног назива јужне српске покрајине – Косово и Метохија” као и да “подржава напоре Републике Србије у очувању територијалног интегритета и суверенитета, гарантованих међународним правом и Резолуцијом 1244 и другим резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација, као и право и дужност Републике Србије да се посвети опстанку српског народа (а државе?!) на Косову и Метохији”. У наставку се тражи да “свим расположивим правним, политичким, економским и другим средствима морају бити заштићени Срби на Косову и Метохији, као и сви други Републици Србији лојални грађани, манастири, цркве, средњовековна утврђења, приватна имовина, гробља и други угрожени објекти”. И тако даље…

Овај унапред припремљени Све(не)српски Циркус властодржаца са обе стране Дрине превасходну улогу је имао да лажним, шаторским патриотизмом, амортизује незадовољство Срба усвајањем резолуције у СБ УН којом се рпизнаје непостојећи “геноцид” у Сребреници. Све то са циљем како би власт задржала положај са кога незасито пљачка и терорише тај исти “свесрпски” народ. Тако је пред првом препреком доживела понижење.

Наиме, такозвани “амбасадор” односно илегални представник Америке на КиМ, Џефри Ховенијер, на помпезне саборске догађаје кратко је рекао да се “Сједињене Државе не слажу са Декларацијом усвојеном на Свесрпском сабору у Београду да је Косово саставни део Србије” преносе медији.

Овај представник агресора број 1. над Србима, са којима је Вучић добрим односима а по моделу потчињести у односу на њих која иде дотле да чак финансира њихове председничке кампање, без трунке уважавања не само Међународног права већ и Устава и закона државе Србије, кратко и са неподношљивом набеђеношћу кратко је рекао да није имао прилику (јер га ни не занима) да прочита све извештаје везане за Свесрпски сабор “али сам разумео да се користи језик који каже да је Косово саставни део Србије. Разумем да је то њихов став, али то није став било кога од нас, то није став САД, наших партнера из Квинте, или било кога другога”, рекао је Ховенијер.

Џефри Ховенијер – такозвани “амбасадор” Америке у Приштини

Он је на конференцији „Ругова и Запад“ коју је организовао Демократски савез Косова поводом 15. годишњице од завршетка НАТО агресије још истакао да су САД признале “независност” Косова и да „са поносом стоје иза тог става“.

„Не верујем да обе стране раде довољно добро. Желимо да Косово напредује, али неке ствари стоје на путу. Морамо учинити више, јер је то визија коју је артикулисао Ибрахим Ругова, да Косово буде суверена демократска држава“, закључио је Ховенијер кратко излагање о Декларацији Свесрпског сабора.

Хоће ли бити “свесрпске саборне” рекације на ово запањујуће понижење српске државе и народа, највећих српских светиња и мученичког страдања српског народа од стране представника владе из Вашингтона која је починила геноцид над Србима? Неће, наравно да неће. Ко да реагује? Полтрони и послушници тих истих само у канцеларији у Београду? Они којима је највећи домет шаторски патриотизам настао из носталгије што као јавне личности и политичари не могу да се опијају на теревенкама у Гучи (додуше, патријарх је добро потегао пивце ‘ладно к’о змија ономад на ЕГЗИТУ а пре њега са Ђурићем и Теодосије на Бир-фесту) док се остали обезнањују од чега све не у подрумима винарија и приватних дивана одакле уз подругљив осмех распродају све српско за новац који неће стићи ни да потроше…

Не треба ни претпостављати да неће реаговати, то су уосталом унапред и рекли. У тој истој “свесрпској” Декларацији, у наставку лажних великосрпских изјава у духу младих радикала притајених у чауру патриотизма док сањају (сада већ досањани) сан о гомилама новца и милајрдама долара, каже се “Свесрпски сабор сматра да је провођење Бриселског споразума, формирање Заједнице српских општина и стални дијалог једини одрживи пут за решавање проблема” на Косову и Метохији. Овим је погажена не само Резолуција 1244 већ и “дужност Републике Србије да се посвети опстанку српског народа на Косову и Метохији” од тих истих “свесрпских саборника”.

Кад се мало боље погледа, Ховенијер је уствари ипак успео да покажу завидну дозу поштовања према врсти људи коју на свом језику називају “најнижим обликом живота”, горим од сваког скота. Без обзира што све то иде у корист управо његове владе чије циљеве и сам извршава, Ховенијер сигурно да не може а да не осећа огромно гађење према изродима свог народа, онако како то сваки човек са имало здравог разума мора да осећа. Они, објективно, ништа друго и нису заслужили.

Иван Максимовић, дописник са Косова и Метохије


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *