Тренд раста подршке изборној листи Национално окупљање показује да будућа влада неће бити могућа без деснице, одсносно да би управо коалиција Заветника и Двери могла да одлучи даљи правац кретања Србије. Проценти њихових гласова расту како на истраживањима тако и на кладионицама. Оно што што буди оптимизам јесте да су као услов свих услова за било какву постизборну коалицију поставили одбацивање Француско-немачког плана који представља “де факто” признање тзв. независности Косова.

Носиоци листе Националног окупљања Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић у капмањи истичу да су спремни да преузму одговорност за вођење Србиа, а да ти није толико немогуће показује и одлука руског министра спољних послова Сергеја Лаврова и његове најближе сараднице Марије Захарове да се у сред изборне кампање сретну са њима у Скопљу.

Свакако велики успех Националног окупљања што је питање одбацивања Француско-немачког плана наметнуло као једно од главних питања око кога се на крају цепа владајућа, али и пробриселска коалиција. СПС се директно оградио од плана чије је спровођење Вучић прихватио, док у Србији против насиља је дошло до озбиљних подела и дискусија по овом питању. Питање Француско-немачког плана је постало обавезна тема сваког телевизијског гостовања или дуела.

„Не постоји могућност да наша политичка опција пактира са неким ко ће примењивати француско-немачки план, или ко ће уводити санкције нашим стратешким партнерима“, рекла је вечерас председник Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски за РТС 2.

Додала је да не мисли да та коалиција полаже „ексклузивно право на патриотизам“ и да је радује што је „Национално окупљање“ успело да натера колеге из других политичких опција да се јасно одреде према француско-немачком плану.

Извор: Правда

Слика: Васељенска


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *