Фото: РТС
Перфидни Курти купује наклоност Запада, ипак је он за сарадњу,за сада на мала врата, рекли би Срби “да се Власи не досете”.

Косовска Митровица -Сепаратисти су тек после скоро 16 месеци, донели одлуку о поновном пласману робе која из централне Србије долази на територију Косова и Метохије.

Мере укидања забране, како преносе албански медији у Приштини, важиће само за Мердаре.

Џељаљ Свечља, преносе медији у Приштини, казао да ће на прелазу бити “детаљна контрола камиона који улазе на Косово”.

Подсетимо, 14. јуна прошле године привремене приштинске власти су једнострано увеле забрану “увоза” српске робе, као “контрамеру” након хапшења тројице косовских полицајаца који су “дубоко зашли у територију Србије”.

Иако су тројица спаратиста само после три дана пуштена из притвора, Приштина је одлуку о забрани пласирања српске робе наставила све до јуче, али само за прелаз Мердаре.

Иначе, од 14. јуна прошле године, Приштина је дозвољавала да из централне Србије уђу сировине и полуфинални производи, што су српски привредници оценили као “ћеф Албина Куртија, односно увоз робе која је њему неопходна”.

Од прошле године у српским продавницама нема ниједног производа из централне Србије, а оно мало залиха што се у њима налазило, углавном у прехрамбеним радњама се брзо распродало, а посебно су Албанци хрлили у српске продавнице у потрази за “провереном робом и провереном технологијом”.

У протеклих скоро 16 месеци на Косово и Метохију није стизала чак ни београдск аштампа, а све време су пултови трафика зврјали празни.

Извор: ПОЛИТИКА

БОНУС ВИДЕО:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *