Ако посматрамо ситуацију шире, видимо да је пројекат Рио Тинта у Србији део шире офанзиве на Дрину као основу српског корпуса на Балкану.

Народ гледа, али не види, и слуша, али не чује!

Све указује да је пројекат Рио Тинто у Србији пре свега војно-политички пројекат, па тек онда економски. Колико год политички картел зарадио на овоме, прича да новац иде корумпираним политичарима је само параван! Људи су већ обучени да виде оно што окупаторска власт жели да људи виде, а не оно што би видели да су здрави и пажљиви.

Након ратова 90-их година, река Дрина је постала основа српског корпуса на Балкану. Око овог гребена, са једне и са друге стране, налази се „мишићна маса“, а ово је простор са српским становништвом. У циљу неутралисања овог гребена, тј. српског народа, ову мишићну масу потребно је „нагризати“ страним телима. Ево како је то урађено.

Први корак је „Пројекат Горажде“ Ту су Срби муслиманске вероисповести били приморани да служе као страно тело у телу православних Срба.

Други корак је „Пројекат Сребреница“. Тамо су, под окриљем историје геноцида, довожени лешеви буквално из целе Босне и Херцеговине и света. А и овај пројекат је страно тело које су формирали Срби муслиманске вероисповести. Срби против Срба. Ова локација је донедавно представљала апсцес, који се, услед непријатељских поступака домаћих издајника и незнања корисних идиота, постепено претворио у озбиљан рак. Поменута два „здравствена проблема” сасвим су довољна да српску популацију претворе у озбиљне болеснике, односно да доведу у питање раст и перформансе мишићне масе која подржава кичму.

„Сребреница 2.0” на десној обали Дрине

Шта радити са десном обалом Дрине? Како неутралисати „мишићну масу” са ове стране кичменог стуба, односно дискредитовати српско становништво са ове стране Дрине? То је само неколико корака:

Прво, кроз корупцију неког политичког врха и служби безбедности.

Друго, преко медија можете користити читаву продукцију „корисних идиота“.

И трећи, веома популаран начин да се неутралише здрава логика је давање незаслужених привилегија члановима владајуће партије, чиме се купује њихова пасивност и немешање у сопствене животе.

Непријатељ је кроз историју сазнао неке важне чињенице о Србима и развио нову стратегију. Неразумно је изазивати рат са Србима, јер Срби добијају сваки рат, али зато губе сваки мир. Дакле, да мирно нападају Србе.

За ово нам је потребан пројекат који ће имати све карактеристике развоја и напредовања споља, а током његове реализације променићемо дух. Срби, опијени немаштином и пасивним терором, то неће ни приметити. „Реформа“ правосуђа, јавне управе, катастра итд. одвијала се без протеста грађана. Све је почело гламурозно гласним речима, а завршило се на рачун права грађана.

Неопходан „малигни проблем“ на десној обали Дрине омогућава им да успешно обављају активности високог ризика. На пример: рударство и прерада литијума! Где је најбоље место? У Лозници! Зашто овде? Да, јер је тај део Србије, поред Дрине, рајски извор здраве пијаће воде!

Сваки удес, који је више него неизбежан у овој врсти делатности, уништиће све површинске и подземне воде у Мачви и Семберији и претвориће воду из Дрине и Саве у канализацију. Вода за пиће се не може узимати из канализације, чак ни уз најскупљи третман. Шта ће се тада десити? Становништво Београда мораће да купује флаширану воду. Међутим, више од 80 одсто српских резерви воде за пиће продато је страним компанијама. Када флаширана вода изгуби конкуренцију у односу на воду из чесме, потражња на тржишту ће одредити њену цену. А тржиште је „свето“, зар не?

Када се овај сценарио оствари, а то је неизбежно, сви погођени могу да се обрате суду у нашој матичној земљи, којој плаћамо огромне порезе, за евентуалну одштету. Српски суд, који већ дуже време ради у интересу страних компанија, иако га плаћају грађани Србије (какав парадокс), између уништења фирме (за потраживања домаће одштете) која му плаћа, и који служи, а ваша земља, која више не постоји (о чему сведочи и понашање мисија САД, Британије и Немачке у Београду) зна се кога ће изабрати. На српском: нема накнаде за штету, осим за појављивање неких врста симболичне наплате!

Сада се поставља питање како убедити Србе на десној обали Дрине да лакше прихвате свој пад? Лако. Ако то прихвате „насилни“ Срби у Републици Српској, зашто то онда не би прихватили и мање милитантни Срби у западној Србији? Дакле, почните са литијумским пројектом Републике Српске, надувајте медијски балон, тражите „невладине заговорнике грађана“ да дижу буку око тога и покажите да власт

Република Српска ово прихвата!

Ова „артиљеријска припрема“ у Србији ће парализовати неке од оних који оклевају и неке од оних који ће се придружити протестима.

“Олуја 2.0” на левој и десној обали реке Дрине

Нестанак употребљиве воде у Мачви и Семберији изазваће констернацију јер тамошње становништво више од 90 одсто прихода остварује од пољопривреде. Да ли ћете такође купити флаширану воду за своје љубимце?

Хоће ли држава помоћи? Већ сада пољопривреди и сточарству више штете „деловање” наше државе него деловање тржишта и странаца. Како вода нестаје, пољопривредна производња се зауставља.

Недостатак посла натераће становништво да оде за хлебом. Где? Управо тамо где је потребна белопута радна снага хришћанске конфесије, радна снага љута на земљу из које је дошла, да би се што лакше асимиловала!

Шта ће се даље дешавати?

У Мачви и Семберији цена земљишта ће пасти на нулу, а земљиште непогодно за пољопривреду и сточарство куповаће само рударска предузећа. Исти ти политичари који сада ћуте о захтевима свог народа тада ће играти улогу мученика који моле странце да откупе земљу од народа. Народ, који већ стрмоглаво бјежи из земље, масовно ће нудити своју земљу на продају онима који су управо ову земљу упропастили!

И биће то потпуно апсурдна ситуација! Оно што је колективни Запад вековима покушавао да освоји крвљу, копљима, оружјем и злочинима, сада ће добити за – лажни новац! У прошлости је штампање новца без покрића у нашим крајевима било кажњиво смрћу. Данас је величан власник лажног новца, а новцем без обезбеђења купује оно највредније – земљу за коју су гинуле генерације наших предака!

Рио Тинто у Србији је као бомбаш у кући

Високоризична производња и брига о складиштењу високоризичних материјала који произилазе из такве производње представљају пословну „комбинацију“ која има огроман потенцијал за уцене – државе и народа. Несрећа заиста може да се деси сваког тренутка, а може и да се не деси ако држава и људи то плате некаквим уступком.

Када уцењени дају све што имају, прихватају само новац. То је као да вам провалник у кући држи бомбу са извађеним фитиљем: док је будан бринете се да ће је испустити, а када спава ви бринете да ће је испустити!

Какав би одговор дао здрав и нормалан власник?

Грађане Србије не занимају никакве научне гаранције безбедности производње! Људи неће желети ову делатност у својој земљи + науци се више не верује у Србији јер ју је окупациона управа уништила.

Грађане Србије не занимају никакве позитивне инжењерске студије које доказују безбедност и исплативост. Људи неће хтети такве активности у својој земљи + у Србији се више не верује занимању инжењера из било које земље света јер ју је окупациона управа уништила.

Држављане Србије не занимају државни приходи. Народ неће хтети такве активности у својој земљи + више се не верује државном апарату јер га је уништила окупациона управа.

Грађане Србије не занима никакав референдум. Није народ луд да прихвати референдум о пројекту који задовољава интересе режима који је дошао на власт резултатом нелегитимних и нелегалних избора!

Порука странцима и свим домаћим издајницима

Народ зна да је Србија претворена у „дивљи запад” да странци, уз помоћ ангажованих милитаната, лако пљачкају људске и природне ресурсе.

Народ не жели копање и прераду литијума у ​​својој земљи, јер то жели и има пуно право на то!

Народ неће да копа литијум не само од Англосаксонаца, него и од Кинеза, Немаца, Пигмеја, Саса – нико!

Људи више неће губити време, труд и новац на убеђивање или слушање „аргумената“ и „чињеница“.

Чињеница да је инострана рударска компанија купила сеоска домаћинства у Јадарском региону Србије само значи да може да настави активности које обављају та иста домаћинства. И ништа друго!

Власништво страног предузећа над некретнинама: кућом, шталом, њивом, воћњаком и шумом у близини реке Јадар у Србији не значи да она може да мења делатност на овој територији у складу са својим жељама! За то је потребна одлука целе државе!

За промену делатности имовине потребна је сагласност не само ближих и даљих комшија, већ и свих који таквом делатношћу могу бити угрожени! А ово је западна Србија, источна Босна и Херцеговина, град Београд, Срем, српски део Подунавља.

Свако чија имовина може бити угрожена, умањена, оштећена или обезвређена на тржишту мора дати своју сагласност.

Пета колона претходи свакој агресији која се појави са Запада

Знамо да Рио Тинто има своје људе у влади, псеудоопозиционе странке, псеудоеколошке покрете, универзитете и владине институције.

Знамо да је Рио Тинто власник медија. Показују само оне који говоре у својим интересима, а не у интересу српског народа. Овако су радили до сада.

Знамо да Рио Тинто преко својих агената намерно провоцира протесте како би незадовољство народа угасило на време, како не би дошло до великог протеста који се више не може контролисати.

Душко Кузовић

Београд, 24.06.2024

Извор: RuSerbia.com


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *