Председник Србије Вучић затражио је од САД помоћ у заштити Срба на Косову и Метохији

БЕОГРАД, 20. октобра – РИА Новости. Председник Србије Александар Вучић је током састанка са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Харисом затражио подршку САД у заштити Срба на Косову и Метохији и позвао на јачање стратешког партнерства званичног Београда и Вашингтона.

Генерал-мајор Харис састао се у петак ујутру са председником Србије Александром Вучићем, а потом ће присуствовати највећој смотри српске војске на војном аеродрому код Београда.

„Конструктиван разговор са командантом Националне гарде Охаја… о безбедносној ситуацији у региону, односима Србије и САД, као и могућностима даљег развоја наше билатералне војне сарадње и сарадње у другим областима“, написао је Вучић на друштвеним мрежама након састанка иза затворених врата.

Он је рекао да је Херису изразио “забринутост због све тешније безбедносне ситуације за Србе на Косову и Метохији”, тражећи “јачу подршку САД” у заштити Срба и обезбеђивању њихових права.

„Напоменуо сам да је наша земља посвећена јачању укупних билатералних односа са Сједињеним Државама, посебно у економском и индустријском смислу, у циљу успостављања стратешког партнерства“, додао је српски лидер.

Харис се у четвртак састао са српским министром одбране Братиславом Гашићем, који је рекао да је Београд посвећен развоју односа са Сједињеним Државама у свим областима и указао на важност сарадње са Националном гардом Охаја већ 18 година. Амерички генерал је потом одржао састанак са начелником Генералштаба Србије генералом Миланом Мојсиловићем. Он ће, на позив генерала Мојсиловића, присуствовати демонстрацији способности Војске Србије „Застава 2024” на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *