Милан Радоичић (доњи ред у средини) је, према наводима Хоџе и Гашија, подржао избор Вјосе Османи за председницу Косова (Фото ФоНет/АП)
Посланици Српске листе Адем Хоџа из горанске заједнице и Фадил Гаши из ромске заједнице навели су да је од њих тражено да гласају за избор Вјосе Османи за председницу Косова.

Они су то и учинили, пошто су добили одобрење тадашњег потпредседника Српске листе Милана Радоичића, пише приштински портал Репортери.нет, а преноси ФоНет.

Хоџа тврди и да је телефоном разговарао са Куртијем и да је разговор био кратак. Додао је како је јасно рекао да је спреман да подржи рад косовских институција, али да мора да се консултује са Радоичићем.

„Горанска заједница никада није била за блокаду институција, ми смо увек подржавали функционисање институција и то смо у више наврата показали. Договорили смо да се нађемо сутрадан, али сам му рекао да прво морам да се консултујем са Српском листом. Конкретно, са потпредседником Српске листе Миланом (Радоичићем)“,

-додао је он.

Фадил Гаши је такође казао да је наређење дошло од Радоичића.

„Убедио нас је. Понављам, колега Адем Хоџа је разговарао са потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем“, казао је посланик Гаши.

„Нисам разговарао са њим (са Радочићем), разговарао је Адем Хоџа. Први пут сам посланик. Како се Радоичић консултовао са Адемом, Адемом Хоџом, тако смо поступили“, додао је он.

Хоџа и Гаши су потврдили и да су имали састанак са Куртијем пре седнице на којој је требало да се гласа за избор Вјосе Османи.

Извор: ким – објавио Горан Аврамовић 22.10.2024


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *