Фото: Facebook
За оне који мисле да није економска криза, морам да кажем, држава да није у кризи не би се задуживала. Свеукупна задуженост је преко 100 милијарди евра, каже економиста Драган Радовић из Покрета Моба гостујући у емисији „Синиша Мали одлепио“ на каналу Балканска Оштрица.

“То је као да моја породица живи у једној кући од 70, 80 квадрата и ја се нон стоп, као глава породице задужујем, задужујем, задужујем и хвалим како ми је много лепо, моја породица много лепо живи, ужива, летује, зимује, путује, проводи се и једног дана неко дође и каже, дај хипотеку, излази напоље.

Е управо на таквом је путу наша Србија”, објашњава Радивић.

Покрет Моба и он сам су уверени да Србија експресно брзо може да економски бљесне:

“Ево сада ћу да објасним.

Значи, питање свих питања је пореска политика. Многи греше, економисти, државни економисти, професори. Сви кажу, ми ћемо да решимо стање у Србији. Ми ћемо да повећамо извоз. Ми ћемо да подигнемо производњу, ми ћемо да повећамо пољопривредну производњу. Ништа не може да се уради уколико се не уреди пореска политика и порески систем.”

Радовић износи решења:

“Шта значи порески систем, односно пореска политика, шта је?

Прво, не смеш да оптерећујеш обвезнике онолико колико држави треба. Наша држава је високо криминализована држава. Наша бирократија је у стравичном криминалу. Док се не ослободимо, значи корак број један, док се не ослободимо бирократског криминала не постоји даље.

Не постоји ни једно друго решење које ће да подигне нашу привреду.”

Целу емисију можете погледати на Јутјуб каналу Балканска Оштрица:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *