Радници ПО Косовска Митровица дошли испред зграде ове институције која је затворена у петак од стране албанских сепаратиста. Они данас нису могли на посао.

Испред општине Косовска Митровица, у коју су припадници полиције тзв. косова у петак насилно ушли и противправно је затворили, окупили су се запослени Срби, који желе да дођу на своја радна места и да раде, али их је у томе су били спречени.

Испред општине су били присутни припадници тзв. полиције са полицијским џиповима.

Игор Симић је такође био испред институције и изјавио за шампу:

Узурпатори отели имовину државе Србије, онемогућено право на рад и живот Србима на КиМ

Вучића и Дачића који су сепаратистима омогућили Бриселским/охридским споразумом да то ураде, није поменуо.

Већ виђена епизода која не даје резултате!

Има ли кога да објасни људима где ће сада?

Има ли кога да објасни људима зашто су годинама били на привременим уговорима и шта ће након престанка истих?

Ко је Игор Симић садашњи директор Дирекције фонда ПИО на Косову и Метохији?

Текст преузет са портала Direktno.rs, 04. 08. 2020

Конобар који је куцао тикете и издао Оливера сад је ПОНОС СНС

Потпредседник Српске листе Игор Симић има врло занимљив “развојни пут” – од свршеног студента Криминалистичке академије који није био “подобан за службу”, преко конобара до портпарола странке СДП Оливера Ивановића и радника на уплатном месту једне кладионице, где је куцао тикете. Ивановића је издао 2016. док је председник СДП био у притвору и прелетео у СНС, односно Српску листу.

Међутим, његова амбициозност се овде не завршава, јер поред потпредседничког места Српске листе, он је постао посланик у тзв. Скупштини Косова, изврши директор НВО Синергија, председник надзорног одбора Мреже Мост, асистент на Економском факултету са седиштем у Косовској Митровици, члан савета на Правном факултету у Косовској Митровици. А онда је и докторирао на Економском факултету у Косовској Митровици на тему Заједница српских општина, наравно!

Симић је Оливера Ивановића издао јос 2016. године када је са још седам других одборника прелетео у Српску напредну странку.

Потврђујем да смо прешли у СНС. Лидер странке Оливер Ивановић обавештен – рекао је том приликом Симић.

2019. у новембру, у Савет Правног факултета у Косовској Митровици именован је Игор Симић, потпредседник Српске листе – писали су тада сви медији.

Као извршни директор НВО Синергија учествовао је у дебати која се организује у косовско-митровачком друштвеном клубу на тему породичног насиља. На самој дебати, Симић је представио методологију рада ове организације и позвао мушкарце да својим понашањем допринесу безбеднијем положају жена у друштву.

Такође се и огласио пре формирања Владе и рекао да посланици Српске листе нису подржали “формирање ове владе”, а онда се у истој тој влади нашла управо Српска листа.

Пре свега желим да вас подсетим да посланици Српске листе нису подржали формирање ове владе, а ако говоримо о њеном раду има и превише замерки. Ипак, две су најважније. Неукидање такси којима се угрожава нормално снабдевања свих грађана, без обзира на националност и Срба и Албанаца и Бошњака и Горанаца и свих осталих, посебно у току пандемије. А друга исто тако важна ствар је то што ова Влада није показала минимум поштовања српског народа, односно представнике Српске листе као представника српског народа у институцијама – рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић на свом Фејсбуку.

Симић је постао и председник ЈП “Мрежа мост”, прво 2015. па 2019.године, што и данас ради. Када су га новинари звали да прокоментарише ову функцију, он их је упутио на Владу РС, која га је ту и именовала.

Оно што је интересантно такође, јесте да је Симић Агенцији за борбу против корупције пријавио само посао асистента на Економског факултету у Приштини за који прима месечно 81.500 динара и који обавља од 2018. године, као и место председника надзорног одбора у ЈП “Мрежа мост”. Остале функције као да не постоје. Макар по извештају Агенције за борбу против корупције!


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *