Шабићу се, заједно са осталим осумњиченима на терет ставља да је подстрекавао или помагао малолетном Елимир С. у нападу на станицу у којој је и сам запослен, а у којој је убијен полицајац Озрен Маран, док је рањен његов колега Авдо Хасановић. Осим Шабића у акцији су ухапшени Хакија Канурић, Хидајет Мушић, Џевдет Мујовић, Мухарем Бајрић и Ријад Нахић и они ће данас бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

“Хајрудин Шабић годинама је запослен у ПС Босанска Крупа. Није имао статус полицијског службеника, већ државног службеника – намештеника који је радио на систему везе и готово је свакодневно био у контакту са Мараном и рањеним Хасановићем”,

потврђено је у МУП-у Унско-санског кантона.

У четвртак, 24. октобра, малолетник, са непуних 15 година, ушао је у вечерњим часовима у дежурну службу Полицијске станице Босанска Крупа и ножем задао ударце у грудни кош двојици полицијских службеника, од којих је један изгубио живот, док је други збринут у кантоналној болници.

У нападу на Полицијску станицу у Босанској Крупи убијен је полицајац Огњен Маран из Новог Града, док је тешко рањен његов колега Авдо Хасановић из Босанске Крупе.

За напад на полицајце осумњичен је 15-годишњи Елмир С. који је ухапшен, а за кога оперативни подаци полиције указују да је био радикално инструисани исламски верски фанатик.

Злочин се догодио синоћ када је малолетник, наоружан ножем, ушао у полицијску станицу. Неприметно је извадио нож и прво је напао Марана и задао му више убода ножем од којих је на месту остао мртав.

Извор наводи да нападач потиче из породице чији је отац припадник вехабијског покрета, а са истомишљеницима је често виђан у једном кафићу у Босанској Крупи


Да се ради о исламском екстремисти указује и његов Фејсбук профил који је препун исламистичких обeлежја. На позадинској фотографији профила налази се застава ”Abdullah Azzam” бригаде, односно милитантне групе и одељка злогласне Ал Каиде у Либану.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *