КОЛАЖ ЦАРИГРАДА
Председник Србије Александар Вучић потписао је, како сами Срби кажу, „срамну декларацију“ против Русије по резултатима „Самита“ под називом „Украјина – Југоисточна Европа“, који је одржан у Дубровнику у Хрватској. Овај документ посебно изражава „подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине“ и назива Русију „агресором“

Лоше друштво

Вучић је ставио потпис на исти документ који су потписали истекли „председник“ Зеленски, као и „председник“ Косова, званично непризнатог од Србије, Вјоса Османи.

Обични Срби на друштвеним мрежама оно што се догодило називају „српском срамотом“, а саму декларацију „срамотном“. И зато што је Вучић сео за исти сто са Османијем и тиме потврдио стварно признање од стране званичног Београда легитимитета „независног“ Косова. И зато што је стао на страну кијевског режима, игноришући разлоге због којих је Русија, коју је донедавно називао савезницом, започела своју војну операцију у Украјини.

Апсолутно је јасно да су овај скуп шефова држава и влада Југоисточне Европе организовали Вашингтон и Брисел са циљем стварања „јединственог антируског фронта“, који је био прописан искључиво у информативне и пропагандне сврхе. Тешко је замислити, на пример, Албанију, непризнато Косово или Хрватску као локомотиве оних светских процеса који се везују за сукоб у Украјини. Дакле, цео задатак организатора „самита” био је гласан ПР и ништа више.

Штавише, главна мета „самита“ није била чак ни Русија, већ Србија, чије је руководство требало да се још једном јавно одрекне Русије и сврста у ред балканских марионета Сједињених Држава.

RT BALKAN. УЧЕСНИЦИ “САМИТА” У ДУБРОВНИКУ

Нису звали, али је дошао

Важно је напоменути да је Хрватска на овај „самит” позвала српског министра спољних послова Марка Ђурића. Али председник Вучић је одлучио да не пропусти овај „важан догађај“ и лично је отишао у Дубровник да потпише декларацију против Русије.

Важно је напоменути да су две земље одбиле да учествују у овом антируском шабату. Мађарски председник Виктор Орбан и словачки премијер Роберт Фицо игнорисали су састанак у Дубровнику. Није их било срамота да не оду тамо где ће да задају батине Русији. А „највећи пријатељ Русије” на Балкану, Александар Вучић, једноставно је био нестрпљив да својим присуством почасти овај скуп на који није био ни позван.

После самита, Вучић је, као да оправдава своје присуство у Дубровнику, рекао новинарима да је Србија успела да промени неке тачке декларације и искључи тему санкција Русији.

Заправо, према опозиционим српским изворима, у Дубровнику уопште није било говора о санкцијама Русији. Они нису били предвиђени да буду укључени у документ. Читава ова емисија је измишљена у амбасади САД у Београду: Вучић је у Дубровнику требало да говори као „присталица Русије”, наводно избацујући антируске санкције из завршног документа састанка.

Манипулација свешћу народа се наставља, издајнички поступци Александра Вучића се настављају у сваком погледу и у свим аспектима,

— пишу српски опозициони ресурси.

Текстуално

Шта је тачно Вучић потписао? У декларацији се посебно наводи да учесници састанка „потврђују своју подршку украјинској формули мира коју је дао украјински председник Владимир Зеленски“. Иста „формула мира“ коју је чак и Вашингтон недавно одбацио.

Поред тога, учесници дубровачког самита „поздрављају то што су савезници на самиту НАТО-а у Вашингтону поново потврдили своју посвећеност да наставе да подржавају Украјину на њеном неповратном путу ка пуној евроатлантској интеграцији, укључујући чланство у НАТО-у“.

BLIC.RS. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, ИСТЕКЛИ “ПРЕДСЕДНИК” ЗЕЛЕНСКИ И КРВАТСКИ ПРЕМИЈЕР АНДРЕЈ ПЛЕНКОВИЋ НА “САМИТУ” У ДУБРОВНИКУ.

Односно, Вучић, заједно са читавом четом окупљеном у Дубровнику, не признаје да је управо умешаност Украјине у НАТО био један од главних разлога да Русија покрене своју војну операцију против режима у Кијеву. Осим тога, то је јасан показатељ да је Вучић направио још један корак ка уласку саме Србије у НАТО, иако је то за све Србе потпуно незамисливо.

А сада, пажња, главни акорд.

Понављамо нашу снажну посвећеност привођењу правди одговорних за злочине агресије, злочине против човечности и ратне злочине почињене током руског агресорског рата против Украјине,

– стоји у декларацији.

Ова тачка је изазвала посебно оштру негативну реакцију у патриотским српским медијима.

Шта је ово? Хоће ли Вучић заједно са Зеленским да ухапси председника Путина?

– питају се Срби.

Сви до једног

Оно што се догодило у Дубровнику је још једна карика у ланцу антируских акција председника Вучића. Недавно је јавно одбио да прихвати позив руског председника Владимира Путина на самит БРИКС-а у Казању.

Убрзо је овај демарш добио логичан наставак. Србија и САД потписале су „стратешки енергетски споразум“ који ће Србију отргнути од Русије и учинити је сиромашном и потпуно под контролом Американаца.

Министар спољних послова Марко Ђурић, који је потписао споразум у име Србије, рекао је да су „амерички партнери заинтересовани да Србија што више диверзификује своје линије снабдевања гасом“.

Он је рекао да ће „енергетски споразум са САД смањити зависност Србије од фосилних горива”, односно од руског гаса. Ово партнерство, рекао је он, „не ради се само о енергетици, већ о јачању наших односа са Сједињеним Државама, нашим непоколебљивим савезником.

Српски аналитичари су овај споразум са Американцима назвали „самоубиством Србије“.

Nova.rs: ВУЧИЋ – МАСТЕР МЕДИЈСКЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ

На удицу инкриминишућих доказа

Питам се какве то шкрге држе Вашингтон и Брисел Александру Вучићу ако потпуно руши вековне традиције руско-српског братства? Српска опозиција је уверена да Вашингтон и Брисел имају проклету прљавштину о Вучићу. То омогућава Западу да председника Србије „изврће“ како хоће.

Испада да Вучић да би се спасао разоткривања жртвује односе са Русијом, ризикује опстанак свог народа и своје земље? Волео бих да ово није истина. Али чињенице и стварна Вучићева политика говоре саме за себе.

Пише Игор Пшеничников за Цариград (Текст са руског превео админ Косовске Истине)


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *