Гост Јутјуб канала Гласа Јавности је Проф. Давор Калајжић, дипломата и бивши члан УНМИК-а на Косову и Метохији од 2000 до 2017 године.

Специјално за гледаоце Јутјубе канала Глас Јавности приказује и чита најважније делове докумената на енглеском језику које су разне власти у Београду потписале, а којима Србија практично преноси своје надлежности тзв. косовским властима.

Проф. Калајжић тврди да поред свега Србија може да преокрене ситуацију у своју корист, али не постоји политичка воља власти у Београду.

Чућете и сведочења о Оливеру Ивановић, Артемију, Небојши Човићу..

00.00 – 01.09 На Космету у својству члана Унмик-а од 2000 до 2017 годиине
01:10 – 01:33 Пораз за поразом
01:33 – 03:12 Америка и Нато на Космету спроводе операцију Јака Албанија слаба Србија

Водитељ: Зашто су Америка и НАТО пакт хтели да ставе под своју контролу АП КиМ?

Калајжић: То је велико питање и на то питање има неколико одговора. Прво је онај принцип велика Албанија, мала Србија. Да би се убила Велика Србија, морала је да се створи велика Албанија. И том пројекту Велика Србија знамо ко је кумовао и ко је заплашио европску унију, Америку тим пројектом и на који начин, како је дошло до те целе приче и како је та цела прича завршила у фијаску. А онда су главни творци идеје велике Албаније кренули даље да остваре велику Албанију, да се Велика Србија више никада не појави и више никада не оствари. И тако је кренула Косовска прича. Уосталом и дан данас видите да се на мала врата полако Албанија, република Албанија и аутономна покрајина Косово и Метохија, под именом репубљик “Косовас” се ујединују у једну државу. И одмах да кажем то ће вероватно, моја је претпоставка, да ће то бити начин на који ће Косово постати члан Уједињених Нација.

Водитељ: Какве утиске носите са тих 17 година, који су и дан данас урезани за ваше сећање?

Калајжић: Пораз за поразом, то су утисци. Значи, капитулација за капитулацијом, немар за немаром, катастрофа за катастрофом и на крају ово све што данас имамо, а то су врхунац, врх леденог брега су ове ркс таблице.


03.12 – 06:20 Решења за Космет у српску корист постоје али нема политичке воље у Београду
06:21 – 09:54 Докле год важи Резолуција 1244 уредбе Унмика имају првенство на Космету.
Зашто власт држи коверте са 10 одпризнавања тзв.Косова у фијоци?
09:55 – 13:43 О Небојши Човићу, Вуку Јеремићу
13:44 – 16:49 Од 2000 године Косовом се трговало и тргује зарад личних интереса
16:49 – 22:44 Оливер Ивановић је био препознат као главни лидер Косовских Срба, страдао је јер као способан свима сметао.
22:44 – 28:08 Сви документи за Космет потписани су на енглеском језику и једино мерододавни а не преводи на српски језик, сви се налазе на сајту Европске Уније, а неки на сајту Канцеларије за Косово и Метохију
28:08 – 41:55 Власт у Београду писмено се обавезала да преда имена 75
1 припадника цивилне заштите Србије на Космету, обавезала се да преда позиције локације, униформе и наоружање припадника цивилине заштите!
41:55 – 45:20 Безбедносне службе и војска нису успеле да сачувају ни СФРЈ ни СРЈ ни Савез Србије и Црне Горе нити Србију. Страни фактор се увукао у све поре државе.
45:20 – 47:08 Србија се анексом споразума обавезала да неће спречавати тзв.Косову чланоство у ниједној међународној организацији. Ипак коначна судбина Космета и Србије зависиће од нове геополитичке судбине Балкана.
47:09 – 47:58 Србија може без Космета као човек без ногу.
47:59 – 51:00 Морамо да се укрупнимо, снага је у половини грађана који нису изашли на изборе

Цела емисија:

Глас Јавности/ Проф. Давор Калајжић: КОСОВО ЈЕ ИЗДАТО У БЕОГРАДУ, РЕШЕЊА ИМА!

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *