Фото: Косово ОнлајнФото: Косово Онлајн

На десетине запослених просветних радника из Средњих и Основних школа у Лепосавићу јутрос је испред филијале Поштанске штедионице у намери да подигну своје плате које су им уплаћене из буџета Владе Србије. Они су за Косово онлајн поручили да су разочарани и у безизлазној ситуацији.

На банкоматима пара нема, а на шалтерима могу да подигну до 5.000 дин ара, и то док залихе буду трајале. Целокупни износ плата не могу да подигну од када је тзв. цбк донела одлуку о забрани динара.

Забрану динара Бојан Милосављевић наставник Основне школе “Лепосавић” види, како је рекао, као још један вид притиска на српски народ.

Милосављевић: Ово је још један у низу притисака на српски народ

“Хтео бих да изразим незадовољство јер већ два месеца ми не можемо да подигнемо своје личне зараде. Где то на свету има да просветни радници који образују и изводе на пут многе генерације, зар треба да моле за своје зараде. Ово видимо као још један вид притиска на нас овде. Где је та међународна заједница, да ли види шта се овде дешава. Захтевамо да нам се омогући нормалан живот на овим просторима”, казао је Милосављевић.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *