Народној посланици Радмили Васић, Дарија Кисић Тепавчевић је одговорила нетачним подацима о броју усвојене деце страним усвојитељима. Извештај Дарије Кисић Тепавчевић који је потписала показује да је заправо предато страним усвојитељима 14-ро деце. Међутим, само у 2022. години је у Шведској усвојено 130 деце из Србије!

На сајту “Statista.com” (https://www.statista.com/statistics/531218/sweden-adoptions-by-country-of-origin/) показују се број усвојене деце из Србије у Шведску. Само 2022. у Шведској је усвојено 130 деце из Србије.

Нада Гладовић

Наша држава рекламира нашу децу широм белог света, ради предаје странцима, коју филантропски назива међународно усвојење.

Како је читав овај јад и чемер перфидно и злобно удешен у закону:

Према нашим прописима, странац може да усвоји наше дете само ако нема усвојитеља међу домаћим становништвом.

Сматра се да нема усвојитеља међу домаћим становништвом ако је протекла једна година од уписа детета у регистар усвојеника. Само да би имали изговор да предају дете чим истекне та једна несрећна година!

А, законски не мора ни да истекне чак ни та једна година, јер министар надлежан за породичну заштиту може да самостално одлучи да се наше дете преда странцима чак и пре истека тог једногодишњег рока, ако сматра да је то у најбољем интересу детета! Једна, увек страначки постављена особа, одлучује о животима и судбинама хиљаде деце!

Запитајмо се и запитајмо банду јавно, зашто Срби, да би усвојили српско дете у њиховој рођеној држави, пролазе кроз голготу од процедуре, у којој се пред њих постављају готово немогући захтеви, док странац наше дете може да купи у процедури која траје свега 24 дана и са само једним физичким доласком да види дете?

Да ли је то нормално, да ли је то људски?
Да ли тај странац некакав мали Исус, некакво савршенство природе, некакво божанство у односу на домаће усвојитеље?

Или је ипак сва прича у томе да домаћи усвојитељи не откупљују већ заиста усвајају дете, док странци плаћају 50 000 евра по детету здравом и до 150 000 евра по детету са посебним потребама?


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *