Фото: КоССев
Четворици младића српске националности који су ухапшени и претучени почетком септембра продужена је мера кућног притвора за још месец дана.

У питању су Р.Н. (2004), Л.К. (2005), В.Ј. (2003) и М.М. (2005).

Делевић наводи да ће на ову одлуку уложити жалбу, јер, како тврди, нема опасности од бекства.

„Жалићемо се на решење о продужењу мере кућног притвора, нема опасности од бекства, како тврди првостепени суд. Они су у потпуности поштовали меру кућног притвора и нису се дали у бекство,“ казао је Делевић кратко за КоССев.

Срђан Јовић, отац једног од младића је поставио објаву на свом Х налогу у коме кажу да су његовом сину продужили притвор на још месец дана.

Шта се заправо догодило?

Деветог септембра увече четворица младића средњошколског узраста ухапшено је у северном делу Косовске Митровице. Њих је на главном градском шеталишту док су ходали заокупљени својим разговором, провоцирало неколико “инспектора” тзв. “Косовске полиције”, по годинама вероватно директних припадника терористичке такозване “УЋК” чију мржњу према Србима не треба нарочито наглaшавати. “Инспектори” су били у цивилу и нису се представили јер су очигледно имали намеру да изазову сукоб а затим да искористе свој положај “службеног лица” при сепаратистичким паралелним структурама. То су и урадили. Насрнули су на младиће који су се окренули назад желећи да избегну проблем да би “инспектори” наставили грубо да их вређају, да им се подсмевају и провоцирају на сваки могући начин. Одлазећи од њих један од младића је подигао руку и показао им средњи прст, што је најмања могућа реакција на грубе провокације, да би шиптарски “инспектори” агресивно потрчали за њима. Младићи су успели да побегну али су “инспектори” јавили централи која је на ову, малтене децу, послала две редовне патроле и једну јединицу РОСУ полиције. Изненадили су младиће, пресрели их и малтретирајући ухапсили. Након што су приведени у полицијску станицу младићи су грубо малтретирани, пребијани од стране прпадника ове “полиције” која је директни изданак терористичке “УЋК” толико да су неки од њих губили свест. И поред тога докторима није бил одозвољено да им пруже помоћ.

Повезани чланци:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *