Фото: Тањуг ТВФото: Тањуг ТВ
Колегијум КТВ Зрењанин принуђен је да се обрати малобројној преосталој критичкој јавности у Србији, струковним удружењима НУНС и УНС, као и бројним гостима и пријатељима наше медијске куће.

Све наведене позивамо да не остану неми поводом најнових, отворених претњи нашој телевизији изречених од стране министра информисања и телекомуникација Дејана Ристића, као и бројних режимских медијских кербера. Сви који ширећи потпуне неистине о речима уваженог новинара Срђана Шкора изреченим у емисији „Без Пардона“, свесно таргетирају наше новинаре, уреднике, запослене али и читаву КТВ телевизију као колектив, покушавајући на тај начин да угасе телевизију која дуже од три деценије представља најсветлији пример објективности, професионалности и слободе медија у Србији.

Истичемо да је уређивачка политика КТВ телевизије одувек таква да нема забрањених тема, ставова нити појединаца, те да се посебно поносимо чињеницом да међу политичким актерима нема ни једног који се, макар у време док је био опозиција, није радо одазивао позивима за гостовање у нашем зрењанинском или београдском студију.

Полазећи од чињенице да је целокупан, вишедеценијски рад наше телевизије, несумњиво и ванредно добар пример поштовања професионалних стандарда и новинарске етике, најоштрије осуђујемо срамну изјаву министра Ристића којом он смишљено и циљано обмањује јавност да је Срђан Шкоро у програму наше телевизије „позвао на јавни линч сина председника Србије Александра Вучића, Данила“.

Посао министра Дејана Ристића није да уредницима и новинарима наше телевизије прети тужилаштвом или утврђивањем тобожње одговорности и применом оштрих санкција од стране министарства којим руководи, већ да у складу са Уставом и законима штити слободу јавне речи и информисања.

КТВ Зрењанин безрезервно подржава и поносно стоји иза сваког од својих новинара и уредника!

Притисака и претњи из врха режима се не плашимо, они за нас нису непознаница јер се са њима у континуитету суочавамо већ дуже од 30 година, али, то не значи да их не сматрамо врло озбиљним и потенцијално веома опасним, не само по пословање и опстанак наше телевизије, већ и по животе и добробит свакога од наших запослених појединачно.

На основу изреченог, ЗАХТЕВАМО:

– да државни органи уплетени у овај случај свој посао обављају у складу са законом,

– да Тужилаштво без одлагања, недвосмислено, обавести јавност да у речима Срђана Шкора изреченим у емисјији „Без Пардона“ објављеној 25. јуна ове године, нема обележја ни једног кривичног дела,

– да се министар информисња и телекомуникација Дејан Ристић јавно извини КТВ телевизији као и њеним новинарима и уредницима због неистина изнетих у саопштењу министарства.

Коначно, све гледаоце, госте и пријатеље телевизије КТВ Зрењанин, позивамо да као и увек до сада подрже наш рад и борбу за слободну, као и правовремено, потпуно и објективно информисану Србију!

Уређивачки колегијум
КТВ Зрењанин

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *