Навршава се годину дана, на Бадњи дан, 6. јануара, од крвавог Бадњака када је Шиптар пуцао и ранио српску децу, Стефана и Милоша Стојановић из Готовуше.

Становници општине Штрпце предстојећи Божић дочекују у страху и стрепњи, сећајући се догађаја прошле године када су на Бадњи дан рањенa српска деца Стефан и Милош Стојановић из Готовуше.

Вељко Миладиновић за Косово онлајн тај догађај описује као трагедију српског народа, и каже да мештани осећају страх од онога што тек може да се деси.

„Како да кажем како се осећамо после те трагедије српског народа која се наставља и дан данас. Жао ми је те деце која су рањена и хвала Богу да су остала жива. Шта се општине Штрпце тиче, народ има неки посебан страх и стрес због свих могућих дешавања која тек могу да ескалирају, с обзиром да приштинска влада никако да се договара са Србима и српским народом. Много ће бити тешко“ казао је Миладиновић.

Пешић Марица истиче да мештани након тог догађаја не знају више ни да се радују.

Азем Куртај, који је пуцао на српску децу је на слободи.

“Ако бих сумирао утиске целокупног поступка моје очекивање је било да ће ова кривична ствар да иде доста убрзано међутим, последње рочиште које је пред Основним судом у Урошевцу одржано било је рочиште за прво саслушање и то 16. Марта 2023 године, и од тога дана нити ја који заступам Милоша Стојановића ни мој колега који заступа малолетног Стефана Стојановића нисмо добили никакав позив нити писану информацију о току и статусу кривичног поступка против оптуженог Азема Куртаја. Према сазнањима која сам добио у Основном суду у Урошевцу од поступајућег судије предмет се тренутно налази пред Апелационим судом у Приштини, а сам оптужени Азем Куртај је на слободи. Решењем којим је 16. марта мера притвора била замењена мером условног притвора, после два месеца је било укинуто и оптужени се сада налази на слободи“, казао је Радић за Косово Онлајн.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *