Аљбин Курти одбио је предлог САД, ЕУ и земаља Квите да се суспендује примена уредбе Централне банке, која предвиђа забрану динара на Косову и Метохији и од сутра ће забранити употребу српске валуте, а тим поводом је Александар Вучић је одржао хитан састанак, пренела је Политика позивајући се на незванична сазнања.

Вучић је одржао хитан састанак у Председништву са појединим министрима у Влади Србије како би се договорили о наредним корацима које ће Београд предузети.

Како је Тањугу речено у Председништву Србије, на састанку је било речи о наредним корацима које ће Београд тим поводом предузети.

Претходно је Политика пренела да је Курти одбио предлог САД, ЕУ и Квинте о суспензији забране спрске валуте на Косову, која проистиче из Уредбе централне банке.

Ипак, раније вечерас у Приштини специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, изјавио је да ће тзв. косовска влада сутра изаћи са информацијом у вези са уредбом ЦБК.

“Поменули смо питање одлуке Централне банке Косова. Али, нећу да будем портпарол тзв. косовске владе. Биће информација која ће вам сутра бити саопштена“, рекао је Лајчак новинарима након састанка са Куртијем.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *