Фото: Радио ГораждевацФото: Радио Гораждевац

У породичном дому Бранка Дашића у Гораждевцу данас је избио пожар који је уништио кућу. Ватрогасци су одмах по пријему позива стигли на лице места и успели да угасе ватру.

Бранкова супруга Лидија казала је за Радио Гораждевац да су чули неко пуцање на крову, испоставило се да је пожар. Како каже, позвала је сина, а убрзо након тога појавила се и полицијска патрола.

“Дошла сам са посла око 2 И 10 и сели смо да ручамо. После тог ручка смо сели да одморимо. Међурим, супруг ме је звао, почело је нешто да пуца на крову као да је град. Међутим, кров је горео. Брзо смо истрчали. Супруг је тражио црево, да видимо како ћемо да угасимо тај пламен. Он се све више и више разбуктавао. Нисмо никако могли да угасимо. Онда сам звала сина да дође, дошла је и полиција која је видела кад је пролазила поред. Вриштала сам из мозга. Био је то велики пламен. Све је изгорело. Не знам шта је узрок пожара, можда је струјна инсталација, мада смо све то мењали, ново је. Снаћи ћемо се где ћемо живети”, казала је Лидија за Радио Гораждевац.

На месту догађаја окупио се већи број грађана и комшија који су дошли да пруже подршку породици Дашић.

Инцидент се догодио у периоду када Гораждевац и околна подручја бележе тропске врућине, са температурама које достижу и до 40 степени Целзијуса.

Узрок пожара још увек није познат, али се претпоставља да би старе електричне инсталације и високе температуре могле бити један од фактора.

На лицу места је, поред више возила ватрогасне службе, и патрола Полиције Косова који узимају изјаве од чланова породице како би се утврдио тачан узрок пожара.

Поред куће постоји помоћни објекат који је остао сачуван и у коме ће породица ветоватно боравити до решења стамбеног питања.

Кућа у којој је живео брачни пар Дашић једна је од старијих грађевина у Гораждевцу по којима је почетком прошлог века било карактеристично ово село.

Фото: Радио Гораждевац
Фото: Радио Гораждевац
Фото: Радио Гораждевац

© Радио Гораждевац


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *