Познати певач народне музике Славиша Вујић, говорио је за “Курир” телевизију о кући коју су му пре неколико дана запалили у селу Врбовац код Гњилана.

Кућа је запаљена у ноћи 19. јула између 1 и 3 часа по поноћи. Вујићу је о пожару јавио брат – “Ујутру ми је брат јавио, а ја нисам могао да верујем да се то десило и да је изгорело све. Попадали су и прозори. Kао атомска бомба да је пала на кућу. Нешто је бачено унутра! Стварно не могу да грешим душу, не знам шта је, али… Кућа није била отворена. Није до инсталације, јер да јесте, то би букнуло кад је било најтоплије. Поред кревета је био кауч. Тај кревет је циљано гађан” описао је певач за медије.

За сада се не зна ко је починилац али Вујић верује да ће се то убрзо открити, потврдио је да је једини циљ био изазивање страха и не види други разлог за то.

Kоме бих могао да се замерим? Ја тамо не живим од 1983 године. То је вероватно из разлога да некога уплаше. У тој кући нико не живи. Пола села ми је фамилија, како бих се накоме замерио.

Славиша каже да му је најжалије због породичних слика које су изгореле у пожару.

Сазнао сам у суботу 20 – тог, а 19- тог увече је то запаљено. Kад ми је брат ујутру јавио био сам згранут. Најжалије ми је неких ствари које више нећу видети. То ми је најтеже на свету. Неких слике које су биле тамо које су изгореле. Ту је било разних албума из детињства и са додела неких признања. Било је слика мог оца, моје мајке. То је све изгорело, а то нема цену. Kућа ће се направити, све ће се направити, али тога више нема. Направићу кућу, али је сигурно нећу продати.

Изиричит је у томе да “никада неће продати кућу”

Вујић је након подметања пожара открио да ни након злочина не планира да прода некретнину.

Kако могу да се осећам када ми је изгорело место где сам рођен, нешто што ми је најмилије? Искрено, стрес је велики. Сва срећа па ових дана нисам имао никакве наступе, тако да ме је Бог погледао. Што се куће тиче, продати је нећу сигурно. Ја имам тамо земљу, кућу, све сам имао и имам, тако да је нећу продавати. Можда ми помогну неке од ових институција које су задужене за то, требало би, не знам, видећемо шта је најбоље за кућу, али продаја никако – рекао је Славиша Вујић а преносе медији.

Упада у очи и то да иако је током интервјуа поменуо да се у то село настанило више Албанаца претходних година због чега постоји повећани свакодневни страх код Срба и да они додатно утичу на то како би раселили српско становништво, медији су у писаном извештају избегли да у везу доведу оне за које се зна да су главни виновници напада на Србе који тамо живе.

Иако медији на српском наводно извештавају о догађајима на Косову и Метохији, у ствари синхронизовано избегавају да објаве чак и колективни национални идентитет оних који су највероватнији починиоци што иде директно у корист Албанаца па тако поред међународних мисија и сепаратистичких структура, сада добијају заштиту и од београдских медија. На тај начин они постају у потпуности заштићени а Срби у потпуности изложени опасности што може додатно да мотивише Албанце за нове нападе.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *