Гласањем за А. Вучића постајете саучесници у епској велеиздаји сопствене државе!

“Постојање јединственог царинског система, диригованог од стране Брисела, отежава међународну позицију Београда и знатно онемогућава унапређивање сарадње са Русијом и Евроазијским економским савезом на пољу слободне трговине, као и економске сарадње са Кином, поготово на кинеском мега економском пројекту Појас и пут.

Србија треба да одустане од огромног тржишта Русије (145 милиона људи), у коме су јасне економске рачунице и нема условљавања, а да заузврат добије мало тржиште Западног Балкана (свега 18 милиона људи) у коме ће економски односи да буду диктирани од стране Брисела или Вашингтона.

Пројекат директно спречава Републику Српску да се искаже у свом потпуном капацитету, који јој омогућава Дејтонски споразум јер преко царинске уније на посредан начин елиминуше значај и утицај РС. Царинска унија ће се појављивати као целина, а њена чланица је БиХ као држава и ту нема места за Републику Српску. Поред тога, царинска унија Западног или Отвореног Балкана афирмише албанско Косово као државу чланицу.

Несугласице на Западу су избиле око тога – ко је од њих главни на Западном Балкану? ЕУ и Немачка или САД? Подгорица, Приштина и Сарајево по том питању слушају Берлин. Поготово је у томе активан Аљбин Курти. Да би појачале своју позицију, не само у европским пословима и у сучељавању са Русијом, САД уводе у игру и Британију. Због тога је и именован Стјуарт Пич.

Уместо да коначно кренемо у обнову српске државности на Балкану, и уз подршку Русије отпочнемо процес српског повезивања, ми се и даље налазимо на погрешном путу евроинтеграција или атлантистичких стратегија увлачења Србије у погубне пројекте какав је пројекат Западни (Отворени) Балкан,” пише: Срђан ПЕРИШИЋ за Србија Данас.

Из датог излагања се јасно види да А. Вучић ради директоно против интереса сопствене државе.

А. Вучић развија мини-шенгенску иницијативу – пројекат отворено везан за изградњу Велике Албаније, пошто је аутопуту Београд-Приштина-Драч додељен статус највишег националног приоритета од 2015. године (ово је логистичка рута за трансфер најјачег јужног крила НАТО из унутрашњости Јадрана).

Према Вашингтонском споразуму између Вучића и Трампа у септембру 2020. године, Београд се обавезао да ће поред наведеног пута изградити и железничку пругу до Јадрана (железничка пруга Ниш – Приштина – Драч), што значи потпуни приступ НАТО-у (са Алијансом је Србија) управо од приступања Вучића, у највишој фази сарадње ИПАП.

У јануару 2015. потписани су технички протоколи споразума СОФА, а у јулу 2015. године су ратификовани, чиме је држава у потпуности стављена на располагање НАТО, дубока територија Балкана, односно до Вардарско-моравске долине, која повезује Азију са Европом. Закључење Вашингтонског споразума омогућило је албанском премијеру Едију Рами да тврди да ће луку Драч претворити у “косовску” луку.

Према Вашингтонском споразуму испоставило се да је последњи, раније неприступачни циљ, сада у рукама Приштине: језеро Газиводе и са њим читав енергетски систем региона.

А. Вучић je велеиздајник епских размера. Ако желите да зауставите ултиматну велеиздају А. Вучића и не желите да будете саучесници у епској велеиздаји и понижењу Србије, немојте да дате ваш глас велеиздајнку. Он води другосрбијанску политику кријући се иза маске лажног родољубља.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *