Такозвани суд у Приштини осудио је Марка Рошића, Недељка Спасојевића, Драгишу Марковића и Жарка Јовановића за умешаност у убиство Оливера Ивановића. Силвана Арсовић и Раде Басара су пуштени на слободу.

Марко Рошић је осуђен на десет година затвора и новчану казну од 10.000 евра, Недељко Спасојевић на четири године и шест месеци затвора и 4.500 евра. Драгиша Марковић ослобођен је кривице за кривично дело злоупотреба службеног положаја, али је осуђен на четири године затвора због кривичног дела недозвољено држање, употреба и руковање оружјем, судија Ваљон Куртај.

У казну ће им бити урачунато време проведено у притвору и кућном притвору.
Изрицању пресуде нису присуствовали окривљени, већ само њихови браниоци.

Суђење оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића почело је у јулу 2021. године, две и по године након убиства. Специјално тужилаштво је чак три пута мењало оптужницу, а она се није односила на починиоце и налогодавце.

Према оптужници, Силвана Арсовић, Марко Рошић и Недељко Спасојевић деловали су у оквиру организоване криминалне групе. Раде Басара, који је по истој оптужници такође био део те групе, на последњем рочишту ослобођен је оптужби јер је утврђено да није био на Косову у време убиства Ивановића.

Полицијски службеници Драгиша Марковић и Жарко Јовановић оптужени су за злоупотребу службеног положаја, односно уклањање доказа са лица места.

Оливер Ивановић убијен је са шест хитаца у леђа 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у улици Сутјеска у Косовској Митровици.

Сахрањен је у Алеји заслужних грађана Београда.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *