Хрватска полиција је ухапсила пет Срба из Оролика код Вуковара за наводне ратне злочине

Ухапшени су мушкарци српске етничке припадности старости 54, 57, 62, 67 и 72 године који су били припадници Српске Територијалне Одбране у Оролику.

Терете се за наводно заробљавање двојице припадника Збора Народне Гарде (ЗНГ) које су истукли.
Да подсетимо да је ЗНГ 1991. године био нелегална и званично терористичка организација и да су њени чланови чинили бројне злочине над српским становништвом. Поменути припадници ЗНГ су покушали да упадну у Оролик и изврше убиства локалних Срба но тадашња Српска територијална одбрана их је спријечила у том науму.

Данас, послије безмало 35 година хрватске окупационе власти спроводе хапшења Срба који су остали у овим крајевима након тзв. “мирне интеграције Подунавља” 01.01.1998 године.

Ухапшени Срби из Оролика код Вуковара пребачени су у просторије истражног затвора у Осијеку а вуковарска полиција је спровела претрес њихових домаћинстава те нашла и заплијенила породичне фотографије на којима се налазе ухапшени у униформама Српске Војске Крајине за вријеме рата.

Полиција је уједно малтретирала чланове њихових породица али и комшилук док су им у Осијеку упућене увредљиве ријечи по националној основи.

Нажалост, хапшења, малтретирања и злостављања Срба у окупираној Крајини нису предмет заинтересованости српских медија.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *