Владимир Орлић, бивши председник Народне скупштине, већ четири месеца седи у фотељи директора Безбедносно информативне агенције, где из јавних извора прима и највећу плату до сада.

Орлић је две године провео председник републичког парламента и месечно зарађивао око 46.000 динара, што значи да није примао пуну плату, те да је вероватно имао и друге изворе прихода.

Међутим, очито се ситуација драстично променила његовим избором за првог човека БИА, будући да сада зарађује чак 308.852 динара. То је за око 48.000 динара већа плата него што имао Братислав Гашић, који је пре одласка на место министра полиције, а потом и министра одбране био на челу БИА, а чија је зарада на директорској позицији у тој безбедносној служби износила 261.000 динара.

Ова Орлићева плата до сада је и највећа из државног буџета.

Осим што је био председник парламента, обављао је и функције народног посланика и одборника.

У његовој имовинској карти, објављеној на сајту Агенције за спречавање корупције, пише да од имовине има још двоипособан стан од 69 квадрата који је добио на поклон и да вози аутомобил “ниссан qасхqаи”, 2009. годиште, који је стекао куповином. Пријавио је и уштеђевину у банци.

Његову досадашњу политичку каријеру обележили су бројни сукоби са опозицијом, којој неретко није дозвољавао да говори или дебатује. Осим тога, јавност памти Орлића и као председника Народне скупштине који је заспао током седнице, али као функционера СНС који одржао конференцију за медије у празној сали, без новинара.

Извор: Евроазија https://t.me/evroaz


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *