Prinstcreen YouTube/Косово Онлине

Припадници оружаних формација при сепаратистичкој власти на КиМ, до зуба наоружани, упали су блиндираним возилима и оружјем на готовс у зграде четири Привремена органа на северу Косова и Метохије. Нападнути су Лепосавић, Kосовска Митровица, Звечан и Зубин Поток. Уз упад у зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Kанцеларије за KиМ, Kосовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад, истовремено је извршен упад и у болнички круг KБЦ Kосовска Митровица за који из сепаратистичких центара тврде да није повезан са данашњим оркестрираним упадима.

ТАЊУГ/ СТР

Повод данашњег насиља јесте гашење свих преосталих српских институција на северу Косова и Метохије од којих су остале још здравствене и просветне.

Из зграда Привремених органа, као раније приликом узурпације зграда Општина, албански сепаратисти су запленили и изнели сву документацију, натоварили је у камионе и пренели у своје центре, док су компјутери раније изнети.

Фото: Euronews/Владислав Ћуп

У Лепосавићу, полицајци су упали у некадашњу зграду Комитета, у којој се налази Привремени орган општине Лепосавић, Академија струковних студија Kосовско-метохијска, одсек Урошевац и Лепосавић и Институт за српски језик и културу. Врата која су била закључана насилно су развалили приликом упада.

Акцију су немо и пасивно посматрали припадници Еулекса док КФОР-а није било нигде на видику што је додатно зачудило и забринуло овдашње Србе јер им је на овај начин безбедност драматично угрожена а остављени су без икакве заштите. Право је чудо како нико није страдао имајући у виду агресију и дозу мржње према Србима коју припадници, али и лидери албанских сепаратиста, свакодневно отворено показују.

Срби су додатно разочарани и очајни због овог упада нарочито што се дешава пред сам почетак школске године. Застрашивање Срба има озбиљне последице а оне се огледају у додатном напуштању Косова и Метохије које је попримило облик епидемије.

Ипак, и поред агресије и терора које албански сепаратисти врше над Србима, оно што највише тера Срба да се иселе јесте велеиздаја из Београда коју је Александар Вучић спровео под маском “Бриселског споразума” и непоштовања онога што је договрено. Када се боље погледа Бриселски споразум лако се може схватити да су косовски сепаратисти испунили управо све оно што је Вучић потписао у Бриселу. Тако се потпуно поуздано може тврдити да је договорено и етничко чишћење Косова и Метохије од Срба. Познато је да је то вековни албански сан али је његховом остварењу, својим упорним радом на велеиздаји, допринео најсрамнији човек на челу државе Србије у читавој њеној историји али и најсрамнији челник једне државе у историји читаве људске цивилизације – Александар Вучић.

Дописник Косовске истине са КиМ, Иван Максимовић


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *