С обзиром да се држава налази у незапмаћеној вануставној и ванредној ситуацији којој је посебно допринео тзв. предсеник Србије Александар Вучић потписивањем Пакта за будућност са припдајућим документима који дефинишу глобалистички процес нарушавања национлналног суверенитета поводом низа догађаја тзв. шок догађаја у свету, потребно је коначно дефинисати циљеве масовних окупљања. У неколико протеклих година било је неколико циклуса протеста на којима су грађани тражили оставку Александра Вучића, али тај захтев никако није стизао на бину тих масовних протеста.

Тако и сада иако влада становито затишје у којем се консолидују планови за даљњи напад на ресурсе Републике Србије, потребно је чути искуство присутних на бројним протестима и потребно је упутити питање свим организаторима – Зашто нема главног захтева, захтева за оставком Александра Вучића у владе Републике Србије због тешких кривичних дела против националних интереса? Коначно пре новог таласа протеста треба размотрити бизарну ситуацију да се у низу протеста народног незадовољства не испоставља један кључни захтев без којег је немогуће решити било које горуће питање опстанка. Да ли је оставка једне личности која је на неуставан начин дошла на позицију и у позицију да разграђује државу Србију уопште присутна у политичком животу у Србији и зашто није? Какве последице поводом оваквог стања се могу очекивати у Србији и да ли ћемо у условима тешког распада бити свесни да смо морали давно реаговати у овом смислу, али тада ће наш тзв. председник бити заклоњен неким међународним снагама којима је дозвољен приступ и активности кроз агенду Пакта о будућности?

Дакле сва ова питања су незаобилазна као и одговори, те после свих захтева који ништа нису евидентно донели требамо припремити захтев који несумњиво треба испоставити бар од оних којима је стало до Устава Србије и њеног интегритета.

На овом запараво изванредном догађају било је веома интересантних предлога или анализа стања у друштву особити имајући у виду да су чланови Народног сабора присутни на бројним протестима, суочени са бројним моментима агресије ове власти и чија борба се континуирано одвија дуги низ година. На почетку морам истаћи да је на заседању Сабора био присутан и проф. др. Љубомир Грујић који је истичући незабележено стање цивилизације овог момента које је много горе и од трагичног времена нацизма и да је потребно да се оформи група правника која би упутила документ УН са захтевом да се одговори да ли је изгласан Пакт о будућности у складу са Повељом УН. Тај документ би требало упутити свим државама које су гласале за овај утопијски Пакт. Пошто је планирано заседање Сабора у вези упућеног документа о чланова Народне Иницијативе Високом Савету Судства, детаљи тог документа и предлога остављени су за опредељено заседање Сабора.

Адвокат Зорка је истакла да је ово стање изванредне манипулације, дезинформација које се сију са националних фреквенција и због тог зачараног стања грађани Србије не могу формирати квалитетан отпор. Ово дистопијско стање користи и опозиција као бивша власт суделујући у неуставним изборима и истиче да се мора коначно конкретизовати један захтев на масовним протестима, а то је оставка Александра Вучића и владе Србије.

Један од чланова Народног сабора је нагласио да се ради о огољеном сатанизму и да се овом стању морамо супроставити јер смо дошли у стање голог живота. Било је навода да је већ деценијама присутна девастација свих моралних али и законских оквира и да је много тога указивало на овај епилог са изгласавањем Пакта за будућност који представља врхунац глобалистичког напада на сваког човека.

На заседању су били присутни и чланови Мобе који су изложили предлоге где смо нагласили да заједнички наступ може бити само уз план да Влада националног спаса или прелазно решење мора суспендовати и поништити велеиздајничке споразуме и Пакт за будућност као и незабилазну забрану увођења дигиталног идентитета као кључа реализације Новог светског поретка.

Било је још много коментара, већином се своде на потребу да се испостави горе неопходни захтев о оставкама као легитимни захтев против починиоца неуставних дела највишег степена и да не постоји други начин изласка из ове незапамћене кризе опстанка.

Народни Пој

Гордана Кангрга Микулић,
Сабор универзитетских професора


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *