Под строгим мерама безбедности, тројица осумњичених за напад у Бањској приведени су такозваном основном суду у Приштини.

Такозвано припремно рочиште је почело навођењем имена свих 45 оптужених. Такозвани тужилац у овом случају је Наим Абази.

Претходно су, пише овај медиј, тројица из групе Милана Радоичића који су ухапшени током сукоба у Бањској уведени у судницу.

С обзиром да су само три лица која су ухапшена присутна, током истраге није било могуће омогућити присуство осталих оптужених.

Сепаратисти су навелио да се окривљени терете за наводно кривично дело тероризам, тешко убиство и да је реч о делима која не могу да застаре. Такође су потврдили да има могућности за одржавање суђења у одсуству.

Адвокат Љубомир Пантовић који је бранилац Б.С. сматра да предлог тужилаштва за суђење у одсуству за 42 лица није могуће уважити, али да оставља такозваном суду да одлучи о томе.

Такозвани адвокат Аријанит Коци, међутим, каже да постоје услови да се суђење одржи. Он је додао да суд треба да одлучи да ли ће се одржати суђење у одсуству, с обзиром да нема много искуства у таквим судским процесима.

Такозвани судија Хоти је, пише даље Ким, потом казао да ће затражити правно мишљење од сепаратистичког такозваног врховног суда да ли се у овом случају може одржати суђење у одсуству.

Сепаратистички суд је потом донео одлуку да се кривични поступак раздвоји, пошто наводно има услова за суђење окривљенима који су ухапшени – В.Т, Б.С. и Д.М.

Рочишту су присуствовали браниоци тројице ухапшених, као и чланови породица.

Такозвано припремно рочиште прати велики број новинара и медијских екипа.

Ипак одложено

Ким је у међувремену јавио и да је данашње рочиште одложено за 9. октобар.

То су затражили адвокати тројице оптужених, јер су им документа достављена почетком недеље само у електронском облику, као и оптужница која има 158 страница.

Навели су да, на тај начин, нису у стању да брањеницима пруже адекватну одбрану.

Хоти, таковани судија, је уважио њихов захтев, упркос противљењу такозваног тужиоца.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *