Aлбански премијер Еди Рамa био у „приватну посету“ у Грчку (Атина) па организовао митинг без сагласности грчких власти где је поручио Албанцима да су и они господари Грчке.

Албански премијер Еди Рама борави у Грчкој, где је, без сагласности грчких власти, направио митинг за своје присталице, албанску дијаспору, у арени „Галаци” у Атини. Није се састао са својим грчким колегом нити са неким грчким званичницима. Грчка опозиција и критичари описали су путовање као провокативно.

„Ни у једном случају албанска држава није ускратила етничким Грцима право на веру, језик или имовину. Никада им није ускраћено право гласа због порекла”, навео је Рама.

Такође је албанској дијаспори нагласио: „Суочили сте се са свим врстама бруталних израза ароганције од стране богатог суседа” називајући Грчку „богатим суседом”.

Огромна маса Албанаца окупила се у грчкој престоници Атини на говору. Рама је одговорио грчким критичарима, наводећи да су га угостили “једнаки господари” Грчке, а не њихове бивше “слуге”.

Видео са догађаја Рама је објавио на својим друштвеним мрежама.

Грчки лист „Катимерини” је пре неколико дана писао да је посета прилично забринула званичну Атину и да се више односи на бојазан да би Рама могао да утиче на албанске имигранте за изборе грчких посланика за европску парламента.

Скуп је изазвао нове тензије у односима две земље, који су затегнути због положаја грчке мањине у Албанији, наводе грчки медији.


Косово и Мееотхија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *