Геноцид над српским становништвом у два светска рата које је започела немачка држава уз подршку Хрвата и муслиманаГеноцид над српским становништвом у два светска рата које је започела немачка држава уз подршку Хрвата и муслимана

Због геноцида над српским, јеврејским и ромским становништвом у два светска рата, које је починила Немачка држава уз подршку хрвата и муслимана на Балкану, никада ти актери најгнуснијих злочина у историји човечанства, не би требали да седе у просторији у којој се расправља о геноциду, а камоли да о њему расправљају. Међутим, Ландертсе је лично ишла у Кенију, латино-америчке земље, борећи се за сваки глас против српског народа. Управо она ће бити особа која ће представити резолуцију у генералној скупштини уједињених нација!

После тога се очекује одговор Александра Вучића.

На друштвеној мрежи Х, Лендертсе је објавила текст:

“Предложили смо нацрт резолуције за успостављање Међународног дана сећања на геноцид у Сребреници, почињен 1995. године над босанским муслиманима, а потом признат од стране независних међународних судова.

11. јула 2025. навршиће се 30 година од масовног убијања цивила у Сребреници. Дан комеморације УН нам омогућава да одамо почаст жртвама и потврђује нашу заједничку посвећеност међународној правди. То је позив на уједињење против порицања геноцида.
Препознали смо важност власништва и поздравили смо допринос из региона. У Рев.1 су додата појашњења да резолуција није усмерена против било које етничке или друге групе. Резолуцију подржавају многе земље Западног Балкана.”

Усташки дечји логор Јастербачко
Фото: Са Х налога Антје Лендертсе

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *