АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ И СНС БОТОВИ СУ ЈАБЛАНОВИЋА ДО НЕДАВНО ЗВАЛИ КУРТИЈЕВИМ СРБИНОМ

Јаблановић са Вучићем: У Београду имамо непоколебљиву и поуздану подршку

Председник тзв. “партије косовских Срба” Александар Јаблановић састао се са Александром Вучићем. Тема разговора била је тренутна ситуација на Косову и Метохији, положај Срба, те потези опозиције у Београду.

Ко је Александар Јаблановић?

Александар Јаблановић, рођен у Косовском Митровици 1980. године, је између 9. децембра 2014. и 3. фебруара 2015. био је на функцији министра за повратак и заједнице сепаратистичке тзв. владе на Косову и Метохији. Претходно је био председник Општине Лепосавић, посланик у Народној Скупштини Србије и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борилачка и социјална питања.

Група Албанаца је 6. јануара 2015. каменовала и блокирала пут аутобусу који је возио 40 расељених Срба на Бадњак у православној цркви у Ђаковици  исто је учињено и претходног Божича. Јаблановић се огласио саопштењем у којем нападаче назива „дивљацима”. Иса Мустафа, бивши тзв. премијер самопроглашеног, сепаратистичког “Косова”, рекао да ће испитати да ли је коментар прекршио тзв. устав “Косова”.

Штампа је известила да је коментар директно намењен групи Thirrjet e nënave (Мајке жртава рата на Косову и Метохији). Група је учествовала у демонстрацијама испред цркве, али није јасно да ли су учествовали у каменовању аутобуса. Догађај је кулминирао протестима 2015. године. Формално се извинио због своје изјаве. Дана 3. фебруара 2015. године објављено је да је разрешен из такозване владе.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *