Такозвана косовска полиција данас је зауставила комби возило Поште Србије са писмима, на редовној линији реда превоза Рашка – Грачаница, на прелазу Јариње.

Како се наводи у саопштењу Поште Србије, након јучерашњег упада у девет пословница у четири општине на северу Косова и Метохија, које су од јуче затворене, а документација заплењена, док су директор и управници приведени на информативни разговор, данас је заустављена и приватна преписка, пошиљке са писмима за кориснике на северу Косова и Метохије.

“Најновија акција “косовске полиције” погоршава ситуацију и појачава забринутост међу српским становништвом, те указујемо на хитност решавања и смиривања тензија, обустављања свих деловања која су противна раније постигнутим споразумима и омогућавања неометаног функционисања поштанског саобраћаја на северу Косова”, наводе.

Додају да затварање филијала Поште Србије има озбиљне последице за српску заједницу и запослене, будући да је витална институција, стуб и важан чинилац свакодневног живота Срба и другог неалбанског становништва на северу Косова и Метохије.

“Многи и махом старији грађани ослањају се на наше услуге за свакодневне трансакције, током привредног, економског и свакодневног функционисања. Данашњи чин насилног заустављања преноса писама, између осталог, отежава контакт међу породицама, што додатно појачава осећај несигурности у контексту етничких тензија”, истичу.

Наводе да је приоритет Поште Србије да се ситуација реши мирним путем, грађанима омогуће услуге и заштите објекти, имовина и наши запослени.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *