Фото: ИлустрацијаФото: Илустрација

Аутобуси пуни Аланаца од синоћ стоје на граничном прелазу Батровце а како преносе шиптарски медији. Српска полиција им је одузела документа и врши контролу.

Такозвано министарство унутрашњих послова терористичке НАТО творевине најоштрије осуђује “невиђени чин Србије”, привођењем више стотина Шиптара, и захтева хитно пуштање на слободу приведених грађана и полицајаца.

Даље неће моћи!

„Од раног јутра српска полиција је заустављала аутобусе и возила која су превозила наше “грађане” са запада на “Косово” (и Метохију) или обрнуто, заустављали их, одузимали им лична документа и без икаквог претходног оправдања испитивали. „Наши “грађани” су сатима били затворени у канцеларијама српских институција и са њима су разговарали различити људи о њиховом учешћу или евентуалним везама са “Ослободилачком војском Косова” или ратом на “Косову” (и Метохији)“, наводи се у саопштењу тзв. министарства.

Овај акт Србије којим се забрањује кретање и малтретирање наших “грађана” (иначе ради се о грађанима Републике Србије) више од 20 сати, по оцени “министарства” унутрашњих послова, крши сваку људску норму и пре свега представља флагрантно кршење Споразума о слободи кретања између вештачке НАТО творевине и Србије, наводе даље у саопштењу.

Такође, у реаговању тзв. министарства се наводи да су надлежне институције у току давања тачних информација ради разјашњења настале ситуације, али од онога што до сада имају, 10 припадника терористичке организације која се води као “косовска полиција” који су заустављени на административним прелазима Мердар, Јарињеи Брњак и на граници између Хрватске. Њих 5 је пуштено на слободу док је 5 још у притвору, међу којима и такозвани заменик такозваног директора Јанковић.

ШИПТАРСКИ МЕДИЈИ

ПРЕНОСИМО:

“Узнемирујућа сцена: Хитна помоћ стиже на место блокирања “Косовара” у Србији, из аутобуса је изведена особа након што јој је позлило током незаконитог и нехуманог затварања којем Србија подвргава грађане “Косова”, као политичку одмазду после синоћњег гласања у корист да “Косово” постане чланица СЕ.”


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *