ШТА ЋЕТЕ САД ДУНСТЕРИ? ЗАР НИЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАХВАЛИМО ЕВРПСКОЈ УНИЈИ НА САРАДЊИ?

Власт оличена у СНС, председнику Србије Александару Вучићу, СПС, и Дачићу, а у садејству са ЕУ парламентарним и ванпарламентарним фанатицима, Србију је довела на ивицу провалије. Наиме, Европска комисија и Спољнополитичка служба Европске уније предале су захтев да се у Поглавље 35 преговора са Србијом уврсте Споразум из Брисела и анекс из Охрида за који Вучић тврди да га није прихватио, потврдио је један од портпарола ЕК за Еуроњуз Србија у Бриселу. То значи да би обавезе из Охридског споразума постале саставни део процеса преговора о чланству Србије у ЕУ.

Да ће Спољнополитичка служба Европске уније предати захтев да се у Поглавље 35 преговора са Србијом уврсте Споразум из Брисела и анекс из Охрида није било никаква тајна, и та њихова намера се могла уочити из јавно доступних информација. Ако то знамо поставља се питање зашто државни органи Републике Србије, и они који чине њену власт нису учинила ништа да ту њихову намеру саботирају?

Оно што је сасвим извесно јесте то да ће овај захтев бити усвојен… Захтевом се од нас фактички тражи да се одрекнемо Косова и Метохије…. Пред Србију ће бити постављен ултиматум ЕУ (ко зна кад, и да ли икад) или Косово и Метохија. И шта ћемо сад дунстери?

Вучић ако није потписао или усмено прихватио Споразум из Охрида као што каже, нема шта да брине и глатко ће одбити ЕУ, зар не? Или неће… Оно у шта сам ја сигуран, јесте то да ће се десити баш та друга опција

И за крај овог пост да поновим оно што сам написао јуче у посту – Једини циљ да се баш данас објави пресуда Апелационог суда у случају “Ћурувија”, иако је она донета пре девет месеци (априла прошле године), јесте вештачким наметањем теме (иако је та тема требало да буде одмах тема чим је пресуда донета) преусмеравање пажње јавности са “великих победа” које ових дана постиже Вучић у борби за Косово и Метохију.

Преузето са Фејсбука


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *