Српски народни покрет (СНП) са Косова је у данашњем саопштењу изнео претпоставку да су мере за Косово које је у петак представио председник Србије Александар Вучић писали чланови Српске листе или “стручњаци који о животу на Косову знају колико и о нуклеарној физици”.

Вучићу је СНП предложио своје мере, као што је премештање Канцеларије за Косово и Метохију и њених службеника из Београда на прелазе Брњак, Јариње и Мердаре.

Предложена је и смена градоначелника и осталих чланова Привремених органа, јер су “својим чињењем и нечињењем угрозили опстанак српског народа”, као и појединих директора здравствених установа широм Косова, пошто су “много пута ускратили здравствену заштиту становништву”.

Затражене су и оставке свих посланика Српске листе у косовском парламенту, наводи КоССев.

“У протекле три године имају мање од три минута говора на седницама Скупштине, а више од 3.000 евра месечних примања”, тврде у СНП.

Та партија тражи и покретање истрага против свих особа које су помоћ намењену Србима на Косову – пољопривредне машине, тракторе, грађевински материјал, електронску опрему, фактурисали по два до три пута већим ценама од реалне.

“У већини случајева та помоћ није стигла до оних којима је стварно била потребна”, поручили су из СНП.

Следећа мера односи се на покретање истрага о имовини функционера са Косова широм Србије.

Све нелегално стечено одузети и поделити расељенима са Косова који још живе у колективним центрима и контејнерима. Таквих има много. Најбољи показатељ су имовинске карте, на основу којих се може закључити да су ти “једини легални представници Срба на Косову” у међувремену постали милионери, саопштио је СНП.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *