20 јун 1986

Момчило Трајковић

Драги пријатељи, није први пут да се наш народ нашао у сличној ситуацији данашњој. Наиме, јуче сам пренео догађај из Добротина који се десио 19. јуна 1999 године, након жестоког притиска албанских екстремиста на недужни српски народ. Тада је одговор био КОЛЕКТИВНА СЕОБА НАРОДА. Тада је заустављен покушај колективне сеобе. И добро је што се тако завршило.

Међутим, млађе генерације незнају да је покушај колективне сеобе косовско-метохијских Срба био и на данашњи дан 1986 године, због невиђеног притиска да се народ исели.

На пут према централној Србији кренули су Срби из Батуса, Долца, Дрсника, Клине…, “цео народ”! Био је то “земљотрес” од кога су уздрхтали тадашње покрајинске вође, али и руководства Југославије и Србије. И тај покушај колективне сеобе је заустављен. То је било озбиљно упозорење отуђеном руководству да нешто озбиљно није у реду. И тада је српска-косовска елита ћутала и гледала своја посла, своје фотеље, своје плате, свој конфор… А народ у одбрану својих права повели су два обична човека, сељак осамдесетогодишњи чика Божа Марковић и Ђура тракториста!

А данас, сви су се сакрили и ћуте. Шта се то дешава са нашим народом данас!? Како је могуће да од наших дедова јунака, унуци у највећем посташе вазали (и Вучићу, али што је несрећа још већа, неки чак и Куртију)!?

Тај процес морамо зауставити, ако већ није касно!!! БИЋЕ ВРЛО ТЕШКО, ЈЕР НАЖАЛОСТ, НАЗОВИ, ПОЛИТИЧАРИ СУ СЕ ПРОДАЛИ (што Вучићу, што Куртију), А ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗАЋУТАЛИ И ГЛЕДАЈУ СВОЈА ПОСЛА (вајни интелектуалци), НЕ ВИДЕ НИТИ СВОЈУ НИТИ НЕСРЕЋУ СВОГА НАРОДА.

НЕ ЗАГОВАРАМ КОЛЕКТИВНУ СЕОБУ, АЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ НЕШТО УРАДИ И ЗАУСТАВИ ОВА КАТАСТРОФА.

СРАМОТА ЗА ДАНАШЊЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ!!!!

ЕХ, ДА НАМ ЈЕ ЧИКА БОЖЕ И ЂУРЕ ТРАКТОРИСТЕ.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *