Фото: Иван Максимовић

Текст преузет са интернет-сајта Ивана Максимовића, независтног новинара и публицисте.

У овом тренутку ближи се крај важења возачких дозвола а тиме и докумената које издају надлежни органи Републике Србије на територији Косова и Метохије. А Вучићу нико ни хвала да каже.

Јавност је успавана медијским извештајима криминогених “новинара” који покривају највећи злочин у историји српске државе – велеиздају Косова и Метохије и гашење надлежности државе Србије на том делу своје територије. Ово је врхунски злочин Александра Вучића, најсрамнијег челника српске државе у читавој њеној историји.

У јавности ни изблиза не пoстоји свест о томе како би то морало да буде наспрам важности догађаја.

Све што бих о томе написао умањило би обим те националне катастрофе. Недела неће умањити ни реч ни тишина. Она остају, свако ко је у овој велеиздаји узео удео носиће га вечно са собом као терет који ће га вући на најдубље дно. И треба.

Крв, сузе, плач, бол, клетве… нарицања мајки и очева за децом, девојака и девојчица за одузетом чашћу, домаћина за отетом стоком, кућом, њивом… уопште, јад и горчина свих српских жртава од Косова до данас, свалиће се на њих и више их ништа неће опрати. Не постоји ништа што их може ослободити. Слагао бих ако не кажем да се једним малим делом и радујем због тога, макар је то известан вид надокнаде за оно како се данас осећамо, да будем искрен, али много већим делом осећам ужас од онога што су себи учинили јер човек сам не може то да носи нити да са тим теретом изађе на крај када буде морао да да одговор – зашто?

А ја ћу овај пут говорити једноставно и само карикатуром, односно илустрацијом патриотизма и национализма Александра Вучића, најцрњег човека кога је нека Српкиња икада родила.

За Србе на Косову и Метохији настаје период патњи, понижења, нестајања, терора који ће подности сваки дан… Онако како су нарочито на Косову пролазили кроз најгори период отоманске власти.

“Препуштени смо себи” кажу Срби овде. “Све се сада своди на то да се трудимо лично да сачувамо идентитет, националну свест, себе и породице. Све друго су им предали”.

Оно што се буде дешавало и кроз шта ће пролазити од данас, потребно је записивати и бележити. Онолико колико се буде могло. На жалост, они који су за то надлежни, да не помињем уопште “медије”, нити “Цркву”, под шта народ подразумева београдску патријаршију и њима подређене који у овоме јесу прогресивни саучесници, зато што се не оглашавају ни једном једином речју, радиће све што буду могли да сакрију сваку истину о страдању Срба. Сами смо и у томе, опет. Ко жели да у томе припомогне може то на овај или онај начин.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *