У Приштини је данас настављено испитивање сведока у случају Слађана Трајковића кога шиптарски терористи терете за наводни ратни злочин почињен над цивилним становништвом у периоду од 1998. до 1999. године у општини Вучитрн. Адвокат Дејан А. Васић изјавио је да је и сам Трајковић узео учешће у испитивању сведока и да се нада да ће то допринети при утврђивању истине.
Васић је по завршетку данашњег претреса истакао да је одбрана пред већем добила мало бољи третман и да је јако битно што је данас и Трајковић узео учешће у испитивању сведока.

Он је изјавио да одбрана, али и породица Слађана Трајковића, очекују да се, у једном ефикасном поступку, врло брзо утврди да су оптужбе неутемељене.

Адвокат Јелена Кривокапић, такође један од бранилаца Слађана Трајковића, истакла је да ће одбрана 14. марта наставити са испитивањем сведока.

„Ми као браниоци имамо сада ту обевазу да добро испитамо и да постављамо питања једном од сведока кога је данас тужилаштво испитивало. Имаће ту доста питања за њега, настављамо борбу. Данас су испитана два сведока, с тим што је прошли пут један од сведока био саслушан само од тужилаштва, да бисмо ми данас наставили да постављамо питања“, рекла је Кривокапић.

Данашњем рочишту, као и свим претходним, присуствовала је породица Слађана Трајковића. Супруга Сузана истакла је да ће се до краја трудити да докажу Трајковићеву невиност.

„Ми смо понудили кауцију која је била одбијена и и даље упорно покушавамо и трудићмо се до краја да докажемо Слађанову невиност. Као што видите, породица је од првог дана уз Слађана. Ја сам то милион пута поновила, суђење може да буде и у Албанији, а ја ћу са породицом да идем тамо, јер ничега се не плашимо и немамо разлога да се плашимо, нити је Слађан крив, нити смо ми криви и то треба да им буде довољна слика“, рекла је Сузана Трајковић.

Она је истакла да ће одбрана поново понудити јемство како би се Трајковић због здравственог стања бранио са слободе.

„Надамо се да ће нам дозволити макар да буде у кућном притвору, да може да се лечи. Ток суђења може да траје и 20 година, само да он дође кући и да се лечи“, рекла је Трајковић.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра 2022. године у Северној Митровици и од тада се налази у притвору.

Шиптарски терористи су против окривљеног Слађана Трајковића подигли оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године, у селу Резник у општини Вучитрн и околним селима.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *