Док на Копаонику траје Бизнис Форум предвођен управником Хилом на српској земљи Косову и Метохији се наставља погром нашег народа и врше се претреси српских апотека и одузимање и оно мало лекова што је остало. Еулекс је директан саучесник у злочину.

Након изазивања хуманитарне катастрофе укидањем динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, Курти сада наш народ на северу КиМ жели да остави и без неопходних лекова и тиме створи неподношљиве услове живота нашем народу, реакција је Канцеларије за КиМ, а након претреса у две апотеке на северу Косова и Метохије које су данас извршили шиптарски терористи..

Претресе су шиптарски терористи, извршили у апотекама у Звечану, у близини Дома здравља и у Косовској Митровици.

Према првим потврђеним информацијама из ових је апотека данас заплењена одређена количина робе – одређених медикамената.

Из једне је заплењена претежно роба са маркицом Републике Србије, а међу заплењеним лековима су и: Бромазепам, Бруфен, Монизол.

Да су лекови заплењени и то већа количина – известили су из Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за КиМ осуђује ову „насилну акцију“ и посебно истичу да се овиме, ионако погоршана ситуација на Косову и Метохији, додатно погоршава.

„Током упада у апотеке, одузета је већа количина медикамената, чиме је, ионако отежано снабдевање и доступност лековима на северу КиМ, додатно онемогућено, што је проблем који погађа све категорије становништва на северу КиМ“, поручили су из ове институције.

То им је још један доказ да Курти уместо деескалације, повлачи нове ескалаторне потезе на Северу Косова и Метохије да би Србе натерао да напусте своја вековна огњишта, напомиње Канцеларија за КиМ, која осим оваквих објава и реакција не предузима конкретне кораке да би заштитила сопствени народ на нашој окупираној територији.

У међувремену траје Бизнис Форум предвођен управником Хилом који се отворено залаже за интересе шиптарских сепаратиста на Косову и Метохији.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *