Повратничко насеље облепљено кукастим крстовима, чула се и пуцњава

У мостарском повратничком насељу Баћевићи синоћ су на игралишту нападнута српска д‌еца од стране више непознатих особа, а игралиште и село облепљено је кукастим крстовима, свастикама, словом ”У”, ”ХВО”.

”Пре четири ноћи у селу се чула рафална пуцњава. Неко је наишао кроз село и пуцао. О овоме ме обавeстила предcедница месне заједнице. Тада нисмо ништа пријавили полицији. Након тога, пре три ноћи, почиње малтретирање наше д‌еце на игралишту, а све је кулминирало синоћ нападом на нашу д‌ецу.

Питали су нашу децу ко је одлепио и скинуо те налепнице. Јавио се један дечак и њега су напали и ударили шаком. Мој унук је позвао оца, мог зета, који је дошао и затекао непознате младиће да нападају и малтретирају децу. Он је покушао да их отера, да би они тада запретили да ће доћи старији и све их у Баћевићима побити – испричао је Голо.

Он је навео да су у село долазили са два аутомобила, те да су таблице записане, а да је о свему обавештена и полиција.

– Људи су јако узнемирени. Овде сви раде шта хоће, прете. Крајње је време да се то заустави. Мислим да то неко ради смишљено, јер не могу да верујем да деци и младићима пада на памет да кукасте крстове лепе по српском селу и поред споменика жртвама фашизмаистакао је Голо, председник Срба за ово место.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *