Такозвана “косовска агенција за заштиту конкуренције” саопштила је да је предузећу МТС доо, филијали српског Телекома на такозваном “Косову”, наметнула новчану казну од преко 1,5 милиона евра.

АКРК наводи да је МТС доо прекршио одредбе тзв. “Закона о заштити конкуренције”, јер није поднео захтев за обавезно обавештење за концентрацију од 100 одсто акција ВГН Д.О.О, Лика Д.О.О, ПРКДС-ИМПУЛС у име И. Р. – Б. И. и Херц Интернатионал.

„Орган за заштиту конкуренције тзв. републике “Косово” саопштава да је на основу законодавства на снази у тзв. републици “Косово”, прецизније према тзв. “Закону о заштити конкуренције” одлучила да предузећу МТС Д.О.О филијала на тзв. “Косову”, изрекне меру административне санкције – новчане казне у износу од 1,563,959.26“, наводи се у саопштењу АКРК, преноси Кланкосова.тв.

Према одлуци, новчана казна мора да се уплати на жиро рачун тзв “косовског” буџета.

Према АКРК, МТС доо је предузеће у стопостотном власништву „Телеком Србија“, регистровано на адреси: Таковска 2, 11000 Београд, Србија. Оператор дистрибуције МТС доо, са седиштем у Северној Митровици, послује у следећим општинама: Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток, Звечан, Вучитрн, Ново Брдо, Гњилане, Партеш, Штрпце, Грачаница и у општини Косово Поље.

Оператер МТС доо, основан је октобра 2015. године, у складу са Бриселским споразумом и Акционим планом из области телекомуникација, у циљу обављања телекомуникационих делатности на територији Косова. Споразумом је договорено да тзв “Косово” добије свој позивни број – 383 и да ће се „Телеком Србија“ регистровати у тзв. “косовском” систему и поднети захтев за лиценцу за мобилну телефонију како би, према косовској страни, могао привремено да настави са радом на тзв. “Косову”.

Дана 12. октобра 2015. године, ново предузеће МТС доо. – предузеће са ограниченом одговорношћу је основано и регистровано у Министарству трговине и индустрије са пословним регистарским бројем 71206742 и јединственим матичним бројем 81 1164029. Компанија се налази у Митровици. Основна делатност предузећа је пружање телекомуникационих услуга.

Извор: КоССЕев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *