Где сте бре људи? Браћо и сестре? Другари… Шта има? Како је код вас вечерас? Вијоре ли се српске заставе? Значи ли вам то нешто? Звоне ли вам звона? Имате ли православну литургију или су и вама храмови окупирани? Имате ли возачке? Таблице? Можете ли до рођака без цимања? Како је са водом? Струју гасе ли као код нас на сваку могућу славу? Традиционално?

Ево ја шетао мало кроз покојну Косовску Митровицу. Толико сам се депримирао. Не знам више има ли смисла било шта. Зашто ја ово пишем? Чита ли неко наше шкработине? Цени ли наш мукотрпни труд? Или само пљувања, неслагања, оптужбе, клевете, мржња?

Како је код мене у КМ вечерас?

Мост сија, лепши него икад. Сјајнији од Месеца који је вечерас чудног облика. На мосту 5 возила Карабињера и какофонија италијанских наречја и прича о фудбалу, женама, вину…
Шиптари долазе, да се сликају. То је сад инстаграм изазов. Сликање у небрањеном Северном Делу.
Али кад виде да још има по који луди Србин(ја) ипак савијеног репа одлазе без трофеја. Није што сам ја плав, висок, наочит, са зеленим очима, него што су они бедни страшљивци.

Знате ли шта је малтретирање звуком, браћо и сестре? Е то је техника коју су Амерички зверови осмислили у Гвантанаму. Они наиме, муче своје затворенике, супротно свакој конвенцији о људским правима, звуком. Да добро сте чули. Муче људе звуком. Па ако сте неки тамо Алија из Афганистана, који је имао муку да набаса у Гвантанамо, пући ће вам бубна опна од треш метала који даноноћно пуштају не би ли вас сломили.

Ви знате да шиптари све раде ко Амери и умишљају да су 51.америчка држава (а сви знамо да је то Пасјане заправо), па ево пуштају они нама свој турбо џихад мелос, са сплавова с друге стране реке, али толико гласно, да од вибрација тресу прозори.

Сад замислите по овој врућини Дуа Љопа (крава на албанским-примедба аутора) и њени хитићи, по цео дан без стајања, укруг…. Замрзео сам Ријану јер су је пуштали до изнемоглости. Сву ту страхотну дивоту пресеца оџа на сваких 2,3 сата… Са 7 минарета на југу. Имају једног што вазда касни неколико секунди… Па додатно иритира.

Али ви ту муку немате и вама је вероватно све то слатко и егзотично. Имам 40 година. Никако да навикнем….

Још кад закука у 4. ујутру.

А спавај црко мајци, шта се дереш? Алах те ваљда чује и у 8. Не мораш у 4 да му се обраћаш с досадним тражењима да добијеш на лотоу и да ти Назира роди 3.сина…

Видим масу деце играју се на покојном тргу Браће Милић. Лето је. Ролери. Ластиш, фудбал, добацивање, тротинети, школице, цртање разнобојним кредама по бетону… Шале, драње, песма… Шарена одећа. Осмеси.

Радују ме. Јесте деру се. Али на српском се деру.

И толико јадан распуст имају деца на КиМ. Чекаш да отворе мост, заузели ти базен. Неће мама и тата да те воде на Газиводе, јер неке чике у униформама, воле да скачу на главу, па се повреде и морају хитно у Приштину да им лепе лобању охо лепком… Муке…

Ако и има нека огранизована активност за децу све је” мулти култи “. Покушај дружења деце из два света.

Неспојиво.

Други језик, вера, ништа зајеничко.

Само се ви “мулти култивишите “. Ми толико имамо обилну културу да нам глупо да вас сад гледамо где вам је једина култура центар за куповину и Мерцедес из Германију.

Лето је. Врело је. Медији ову катаклизму изазвану петљањем људи у Божји Посао зову “Луцифер”. Како прикладно.

Навикавање на вечне муке ада већ овде на земљи.

Кафићи пуни. Митровчани излудели у својим врелим солитерима сишли на хладно пиво, цеђен сок….

Тема иста. Ситуација.

Цео живот нека ситуација.

Сад тренутни ова око отварања Моста. Курти као оће. Запад као није дао идеју. Вучић као не да. Све је, каоо какао… Што би реко ‘Леб и Сол.

Ми им као верујемо.

Мост, на коме су се од 1999. до 2004. водиле битке, сада је икебана, јер је Вичић постепено, од доласка на власт дао све облике државности Србије на КиМ, које су Срби сами сачували.

Сад је ко фол Мост проблем.

Ало, јуче смо гледали како шиптари руше (пардон реновирају) покојне просторије, покојног СНВ…
И ништа.

Ти си блебетао да ти је повређен понос што ти изашао цео Београд и што те сви мрзе.

Док се Митровчани опуштају у баштама још ово мало кафића што остало у атмисфери “фајронт пред разлаз” Српска Љиста је вероватно у Београду на води, на мору, или… Кога је искрено брига? Морални патуљци, послушници и слабоумни, остаће упамћени као локалне издајице Косова и Метохије, у историји света. У Књизи Божје Правде. А ту нема лажне нарације Орвеловског брисања истине. А не…

Ту је за стално…

Свака реч, дело, мисао, свака прљавштина којом сте нас довели у ово стање апокалипсе, ту је.
Срећно са спасењем душе. Али, сутра мало….

Горанци узели колективни одмор. Покварили се и они. Оће да пландују. Преци би били запрепашћени. Углавном, нити једна радња не ради. Нема пљески, ћуфти, нема бурек… Сви су на Гори. Уживају у хладовини Шар планине. Нису луди да се топе у граду…

За то време, изгледа сви једу сладолед на штапић, јер нико не пали шпорет по овој катастрофи.
Док пси лењо дремају на ноћном свежијем ваздуху… Срећни што их онај психопата још није отруо (а јадна полиција никако да га ухвати), пију воду што им остављају љубитељи паса, уживају док их мазе Митровачка деца…. И радосни су што ипак с Копаоника дође свеж ваздух. Барем ноћу…

А одох и ја, да пробам да не чујем ово драње…

Бог нек вас чува. И надам се да имате воду… Јер без туширања ово му дође хуманитарна катастрофа… Или ти један просечан дан на КиМ….

Полицајци возе 68 круг по граду. Ето што да не…. Свиркају из аута и добацују, ако могу да испровоцирају неког да хапсе…

Не дајте се испровоцирати.
Лаку ноћ…
С нами Бог..

Извор: Фејсбук група Глас Косова и Метохије


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *